ana patricia botin santander conferencia
SANTANDER

La comissió executiva de Banc Santander ha acordat que els accionistes de l'entitat rebin un dret d'assignació gratuïta per cada acció del banc de la qual siguin titulars, uns drets que podran intercanviar accions noves (una nova per cada 123 antigues) o cobrar en efectiu a un preu de 0,035 euros bruts per acció, en el marc del programa 'Santander Dividend Elecció', segons ha informat el banc a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 4,85€
  • 2,16%

Aquest programa permet als accionistes del banc rebre el segon dividend a càrrec de 2018 en efectiu o en forma de noves accions. Cada accionista rebrà un dret d'assignació gratuïta per cada títol de Santander de la qual sigui titular, uns drets que seran negociables i que podran ser transmesos a la Borses espanyoles durant un termini de 15 dies naturals, passats els quals es convertiran automàticament en accions Santander de nova emissió. Els accionistes tenen fins a les 23:59 hores del dimecres 17 d'octubre per adquirir títols del banc.

Els accionistes de l'entitat comptaran amb tres opcions per cobrar el dividend: rebre una acció nova de Santander per cada 123 drets d'assignació gratuïta (és a dir, que poden optar a una acció nova per cada 123 antigues que tenien), percebre el dividend en efectiu el proper 5 de novembre al preu de 0,035 euros per títol o vendre els seus drets d'assignació gratuïta al mercat al preu de cotització corresponent.

En el primer cas, per cada acció que tinguin, els accionistes rebran un dret d'assignació gratuïta, i després podran intercanviar 123 d'aquests drets per una acció nova. És a dir, que podrà rebre una acció nova per cada 123 antigues, una opció que han de sol·licitar abans de l'1 de novembre.

En el segon cas, en què els accionistes vulguin percebre el dividend en efectiu, els drets d'assignació gratuïta es poden vendre a Santander a un preu de 0,035 euros bruts per acció. Santander ha assumit aquest compromís irrevocable de compra i abonarà l'efectiu corresponent el proper 5 de novembre. Els accionistes poden sol·licitar aquesta modalitat de cobrament abans del 29 d'octubre.

Finalment, compten amb una tercera opció: vendre els seus drets d'assignació gratuïta al mercat. En ser els drets negociables, els accionistes poden vendre'ls al mercat durant el període de negociació comprès entre el 18 d'octubre i l'1 de novembre al preu que cotitzin en cada moment i no al que ofereix Santander. L'import de venda de drets al mercat està subjecte a una retenció del 19% per als accionistes residents a Espanya.

En qualsevol cas, Banc Santander ha indicat que els accionistes poden combinar les opcions anteriors en funció de les seves necessitats. Si no comuniquen la seva decisió, rebran el nombre d'accions noves que els correspongui, llevat que en programes anteriors hagin atorgat instruccions permanents de rebre efectiu al preu garantit pel banc.

Per dur a terme aquest procés, ha decidit ampliar capital amb càrrec a reserves i emetre 131.180.000 d'accions de 0,5 euros de valor nominal, si bé, el nombre d'accions que emetrà efectivament pot ser inferior, ja que dependrà del nombre de drets que siguin adquirits pel banc en virtut del seu compromís de compra. Així, l'import màxim de l'augment ascendeix als 65.590.000 d'euros.

Noticias relacionadas

contador