berkeley energia
Berkeley Energía

Berkeley Energia (-43,84%) ha anunciat aquest dimecres la suspensió temporal de la seva cotització al mercat de valors d'Austràlia (ASX) "amb efectes des d'aquesta data". Una notícia a la qual se suma el bloqueig del seu projecte a Salamanca, dut a terme per l'executiu de Pedro Sánchez.

  • 0,23€
  • 2,48%

Segons informa Reuters, el Govern de Sánchez ha descartat atorgar a Berkeley els permisos per operar una mina d'urani a Salamanca que entrava dins dels projectes del grup.

La minera ha estat, a més, suspesa de cotització a Austràlia

Berkeley va aconseguir fer-se amb les autoritzacions preliminars del projecte el 2013, però durant els últims anys s'ha vist enfrontat amb l'oposició local i administrativa del lloc per fer-ho. L'autoritat final per donar llum verda al pla del grup és del Ministeri de Transició Ecològica.

"L'Executiu esperarà que es resolguin els processos en marxa però s'oposa a l'obertura", ha afirmat una font governamental a l'agència de notícies.

Hores després, Berkeley ha publicat un comunicat en què negava aquest bloqueig del Govern de Sánchez i afirmava que "la companyia no havia rebut cap notificació oficial al respecte" i que "ha contactat el Ministeri de Transició Ecològica i el Consell de Seguretat Nuclear per demanar-los aclarir la situació".

A més, Berkeley ha comunicat a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la suspensió de la seva cotització a Austràlia. Amb tot, Berkeley assegura que la cotització de les accions de la societat continuarà normalment durant aquest període de suspensió voluntària, al mercat de valors de Londres (LSE) i al Mercat Continu a Espanya (Madrid, Barcelona, ​​Bilbao i València)" .

No és la primera vegada que Berkeley té problemes al parquet. El passat 14 d'agost, la CNMV va alertar que l'elevat preu de l'acció del grup era una anomalia, cosa que va atribuir a la desinformació dels inversors.

La companyia especialitzada al sector de la mineria es va estrenar al Mercat Continu espanyol a un preu de 0,474 euros per acció, el mateix al qual van tancar els seus títols a la Borsa de Londres durant la jornada anterior, haver aplicat el tipus de canvi corresponent.

Noticias relacionadas

contador