brokervigilando680
10.905,80
  • -195,00
  • -1,76%

L'IBEX 35 ha registrat pèrdues moderades (-0,26%, 9.747,10 punts) durant una sessió típicament estiuenca, amb escàs moviment i un reduït volum de contractació.

DIA ha tornat a ser protagonista amb forts vaivens (finalment ha pujat un 1,18%). Està sent un estiu complicat per a la companyia, que està demostrant fins a quin punt s'està convertint en un valor especulatiu. Cal recordar que divendres passat va acabar la jornada rebotant un 17% i que aquest dimarts es va deixar un 6%. Tot això, sense notícies 'reals' que justifiquin els seus moviments.

Els valors més alcistes dins de l'IBEX han estat Mediaset Espanya (+1,83%) i Siemens Gamesa (+1,49%), malgrat que els experts de Berenberg han retallat el preu objectiu del fabricant d'aerogeneradors fins als 15 euros per acció. Entre els grans valors, tan sols ha tancat en verd Iberdrola (+0,18%).

Entre els valors menys rendibles de l'IBEX, apareixen Merlin Properties (-1,38%), Arcelor Mittal (-1,36%) i Bankia (-1,31%). A més, Santander ha cedit un 0,72%, seguit de BBVA (-0,63%), Inditex (-0,43%) i Telefónica (-0,34%).

Al Mercat Continu, ha destacat sobretot la caiguda de l'empresa minera Berkeley Energia, que s'ha enfonsat un 51%, fins als 1,60 euros. El passat 18 de juliol, la companyia va començar a cotitzar amb una revaloració del 51%, fins als 0,72 euros. En positiu, Almirall (+4%) ha seguit amb la seva gran inèrcia alcista dels últims dies.

A Europa, aquest dimecres han presentat els seus resultats diferents companyies, entre les quals destaquem ABN Amro, que ha retallat el seu benefici un 29% durant el segon trimestre, tot i que ha superat expectatives.

PETROLI, ELS EUA, IRAN I ITÀLIA

Durant els últims dies s’ha estat parlant de l'Iran i de les sancions dels Estats Units, cosa que està tenint especial repercussió en el petroli. Malgrat tot, el cru Brent cau amb força, un 2,5%, fins als 72,74 dòlars, després que els inventaris setmanals de cru als EUA s'hagin reduït menys del que s'esperava.

A més, també es parla d'Itàlia i de la incertesa que suposa no saber què sortirà dels pressupostos per 2019 que el govern ha de presentar el setembre. La radicalitat del govern italià té la resta de la Unió Europea (UE) en suspens per aquest assumpte.

Igualment, el tema de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina continua molt present, encara que és cert que el mercat comença a immunitzar-se dels envits d'un i altre país. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,05%, fins als 1,1606 dòlars.

A Turquia, la lira s'ha estabilitzat després de les últimes caigudes, però el mercat segueix nerviós per la crisi diplomàtica amb els Estats Units. I, a la Xina, a la matinada de dimecres a dijous es coneixerà la inflació de juliol, dada a la qual els inversors prestaran especial atenció. "Es preveu que la inflació baixi modestament fins al 4,5% el ​​juliol, enfront del 4,7% el juny", assenyalen des de Danske Bank.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Pel que fa al selectiu espanyol, l’IBEX segueix encaixat entre els 9.500 punts i els 10.000 punts i sembla estar molt còmode dins d'aquests nivells. Des del començament de l’estiu, l'índex ha donat mostres que té la intenció de seguir movent-se dins d'un rang molt estret i de no donar excessius ensurts.

"Cal esperar que el preu confirmi en espelmes setmanals per sobre de la resistència dels 10.050 punts (part superior del triangle) o bé que perfori la base, ara als 9.470 punts. I actuar en conseqüència, adoptar llargs (posicions alcistes) o curts (posicions baixistes), respectivament", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador