berkeley bolsa
Bolsamanía
0,22€
  • 0,00€
  • 1,17%

Els títols de Berkeley Energia, especialitzada en el sector de la mineria, es desplomen un 70% aquest dimecres, només tres setmana després que la companyia s'estrenés en borsa. Ho va fer el passat 18 de juliol i les seves accions van tancar aquell dia amb una revaloració del 51,89%, fins als 0,72 euros des dels 0,47 euros en què va debutar.

Les accions de la companyia, propietària del projecte de la mina d'urani de Salamanca i que ja cotitzava al mercat australià i britànic, es van incorporar al Mercat Continu i cotitza a les quatre borses espanyoles, a través d'un 'listing'.

Es va incorporar al Mercat Continu, cotitzant a les quatre borses espanyoles, a través d'un 'listing'

El debut de Berkeley a Espanya és una operació pionera, en tractar-se d'un tri-listing que, per primera vegada, involucra el mercat de capitals londinenc i australià. El fet de cotitzar a tres mercats facilitarà l'entrada d'inversors institucionals en el capital de la companyia, amb independència del mercat i la moneda en què inverteixin, cosa que simplifica les transaccions i l'accessibilitat al mercat.

Destaca que el preu de les accions de Berkeley a la borsa espanyola és superior al dels altres mercats en què cotitza. A Londres les seves accions tenen un preu que ronda als 0,47 euros, mentre que a Sidney se situa al voltant dels 0,5 euros.

Per evitar aquest desajust, la transferència dels títols s'ha de realitzar des de la borsa britànica o australiana. També cal tenir en compte els diferents nivells de liquiditat que hi ha als mercats en què cotitza Berkeley. De moment, la conversió de títols britànics o australians no s'ha fet en una proporció suficient, cosa que explica que els preus de les accions siguin dispars.

A més, Berkeley no ha sortit a borsa emetent directament accions, ja que es va fer a través d'un 'listing', cosa que vol dir que no hi ha col·locació expressa de títols.

Noticias relacionadas

contador