ep archivo   logo de banco santander 20240417102503
BANCO SANTANDER - Archivo

Com valoren els analistes els resultats del primer trimestre del 2024 que ha presentat Banc Santander aquest dimarts? Aquestes son les claus de les primeres valoracions emeses pels experts.

  • 4,85€
  • 0,86%

Des de Renta 4, entitat que aconsella sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 5,60 euros, afirmen que "els resultats superen estimacions en totes les línies principals del compte de resultats enfront de les previsions de consens, a excepció del benefici net (-1,3% enfront del consens) que s'explica per una taxa fiscal més alta a l'esperada".

"Per àrees geogràfiques", afegeixen, "enfront de les nostres estimacions destaca Espanya, Brasil i Regne Unit, amb un benefici net per sobre de les estimacions, i deceben els Estats Units i Digital Consumer Bank, així com majors pèrdues al centre corporatiu".

També destaquen que "els ingressos creixen el 10%, per sobre de la guia de creixement d'un dígit mitjà, i la taxa de morositat disminueix 4 punts bàsics, fins al 3,1%, on destaca la correcció al Brasil i l'estabilitat als Estats Units".

En altres paràmetres, assenyalen que "la ràtio d'eficiència tanca el trimestre al 42,6%, complint amb la guia de situar-la per sota del 43% el 2024, i el RoTE se situa al 14,9%, i a nivells del 16,2% sense impacte de l'impost a la banca".

En conclusió, comenten que “les xifres mostren un creixement dels ingressos sòlid, recolzat per millora tant de volums com del marge, i per la bona lectura del cost de risc al Brasil i als Estats Units”.

JEFFERIES: COMPRAR, P.O. 5,10 EUROS

Per part seva, els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 5,10 euros, afirmen que "els resultats son sòlids", amb "bona dinàmica dels ingressos, particularment a Espanya".

També destaquen que "el marge d'interessos al Brasil i les tendències de la qualitat dels actius també donen suport" al compte de resultats, "juntament amb el bon acompliment de les comissions als Estats Units".

En altres paràmetres, indiquen que "les despeses operatives i el Cost del Risc progressen segons les expectatives", i la ràtio de capital CET 1 del 12,3% s'ha situat "en línia amb les previsions". Finalment, aquests analistes destaquen que “es manté la guia per al 2024”.

SANTANDER: COMPRAR, P.O. 5,10 EUROS

Per als experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb una valoració de 5,10 euros, "l'augment del marge d'interessos compensa la inflació i l'esforç en provisions".

Segons la seva opinió, "el més important dels resultats" és que "les mètriques de gestió del grup en conjunt son bones (ingressos recurrents, eficiència i rendibilitat/RoTE), no s'aprecia un deteriorament significatiu en els índexs de qualitat creditícia i la guia del 2024 es manté".

Aquests experts reiteren el consell de comprar perquè "la rendibilitat/RoTE Ordinari és interessant, la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable i l'eficiència (costos/ingressos) se situa entre les millors de la banca europea".

Noticias relacionadas

contador