ep archivo   sede de grifols en barcelona cataluna espana
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Els estrategs de Berenberg han retallat el preu objectiu de les accions de classe A de Grifols fins als 19,85 euros des dels 25,85 euros anteriors, així com les de classe B fins als 14,85 euros des dels 19,40 euros previs, a causa d'un deute net "major del que s'esperava". Tot i això, i malgrat aquesta baixada de la seva valoració, des de la companyia alemanya li segueixen atorgant un potencial alcista a la farmacèutica del 130% i reiteren la seva recomanació de comprar les dues classes de títols.

  • 9,89€
  • -0,64%
  • 6,81€
  • -2,85%

"Grifols ja ha abordat la majoria de les raons per les quals les seves accions han caigut més d'un 40% fins ara, però la gana dels inversors continua sent reduïda. Cap de les accions de Grifols és un component important de l'índex, de manera que, a banda dels seus actuals accionistes, pocs inversors han d'adoptar una opinió i pocs ho fan", han explicat els experts alemanys.

Tot i això, creuen que aquí "radica l'oportunitat", ja que esperen que la sòlida demanda de productes plasmàtics, els preus estables, el bon control de costos i el pagament del deute impulsin una taxa de creixement anual compost (CAGR) d'EPS ajustada per al 2024-2028 del 22,3%.

Els preus de les accions de Grifols segueixen sent menys d'un 12% per sobre dels mínims aconseguits al gener, quan l'informe Gotham City Research va despertar el pànic al mercat, però des de llavors la companyia ha abordat gairebé totes les preocupacions importants dels inversors, incloent-hi diversos temes plantejats a l'informe breu, els resultats del 2023, les previsions d'EBITDA per al 2024, l'informe d'auditoria endarrerit, la investigació del regulador financer espanyol, els venciments de deute pendents i alguns aspectes de govern corporatiu.

"L'únic que queda més enllà de les preocupacions operatives normals és la venda de la participació en Shanghai RAAS, que, segons la companyia, passarà abans de finals del segon trimestre del 2024", afegeixen a Berenberg.

Per tot això, els analistes preveuen que "Grifols informi d'un començament suau el 2024 quan publiqui els seus resultats del primer trimestre del 2024 el 14 de maig, però creiem que això està inclòs a la guia d'EBITDA ajustat per al 2024 de 1.800 milions, ja que es va proporcionar en dos terços del camí fins al primer trimestre del 2024".

Pel que fa al benefici per acció, el mantenen pràcticament sense canvis, mentre que redueixen les estimacions d'EPS ajustades per al 2025-2028 entre un 7 i un 13% anual. "Encara que totes les nostres estimacions d'EBITDA ajustat es mantenen essencialment sense canvis, més requisits de capital i més expectatives de cost de capital (deute) impulsen les reduccions estimades d'EPS el 2025 i més enllà", subratllen.

"Les menors expectatives de flux d'efectiu i un augment en el nostre cost mitjà ponderat del capital (WACC, per les sigles en anglès) del 8,8% al 9%, en gran part a causa d'un cost net del deute més gran del esperat anteriorment, signifiquen que els nostres preus objectius derivats del DCF per a les dues accions cauen un 23%", conclouen a Berenberg.

Noticias relacionadas

contador