ep archivo   el consejero delegado de caixabank gonzalo gortazar interviene durante la xiii edicion
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

CaixaBank ha presentat els resultats del primer trimestre i aquestes son les primeres valoracions que en fan els analistes.

  • 4,89€
  • 1,37%

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 5,80 euros per acció, comenten que "el benefici net s'ha situat en línia", i que el marge d'interessos ha estat "un 3% millor del previst i confirma en gran mesura les dinàmiques observades fins ara”.

També destaquen que el banc "ha elevat la guia del marge d'interessos per al 2024 fins a un dígit mitjà simple i un ROT per sobre del 16%, amb la resta de mètriques sense canvis". En aquest sentit, indiquen que el consens ja havia descomptat una millora dels indicadors.

BANKINTER: COMPRAR, P.O. 5,50 EUROS

Els experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb valoració de 5,50 euros, afirmen que el banc "bat expectatives al primer trimestre, la rendibilitat/RoTE arriba al 15,8% i millora la guia de marge d'interessos i rendibilitat".

Així, han reiterat el consell de compra, perquè "la rendibilitat/RoTE arriba al 15,8%, amb una ràtio d'eficiència (costos/ingressos) del 40,3% (mínim històric), els índexs de qualitat creditícia son bons i la política de remuneració per als accionistes és atractiva”.

També destaquen "el baix Cost del Risc (0,29%), una morositat que continua a nivells històricament baixos (2,8%) i compara positivament amb la mitjana sectorial (3,62% a Espanya), i la millora de la guia de marge d'interessos i de rendibilitat/ROTE (+16% enfront del +15% anterior) de cara al conjunt de l'any”.

Per acabar, afirmen que "la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable (12,3%) i permet implementar una política de remuneració atractiva per als accionistes".

RENTA 4: SOBREPONDERAR, P.O. 5,60 EUROS

Finalment, els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar, amb preu objectiu de 5,60 euros, ressalten "un marge d'interessos una mica millor del que s'esperava, que juntament amb uns ingressos per serveis en línia permet que el marge brut se situï en línia amb el consens".

També indiquen que "l'evolució operativa vista al trimestre porta l'entitat a millorar la guia de marge d'interessos per a l'any fins a un creixement a mig dígit (enfront d'estabilitat esperada anteriorment) i assolir un ROT superior al 16% (enfront del +15% de la guia anterior)".

En conclusió, assenyalen que les xifres "son bones, però sense sorpreses, tot i haver millorat guies", fet que explica la recollida de beneficis en el valor, després de setmanes continuades de guanys.

Noticias relacionadas

contador