presidente-bankia-goirigolzarri
Bankia

Bankia i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han tornat a signar un acord per finançar els projectes de pimes espanyoles. En aquesta ocasió, l'organisme europeu concedirà un préstec de 75 milions d'euros a l'entitat, que aportarà la mateixa quantitat, de manera que en conjunt posaran a disposició d'aquestes empreses 150 milions d'euros.

  • 1,78€
  • 2,65%

Les pimes que es beneficiïn d'aquest acord obtendran crèdits en condicions avantatjoses pel que fa a terminis d'amortització i en tipus d'interès. El cost màxim del projecte de les companyies que vulguin accedir al finançament serà de 25 milions d'euros en el cas de les pimes i de 50 milions per a les mitjanes. El finançament podrà cobrir el cost total en el cas de projectes de fins a 12,5 milions d'euros.

Des de 2014, el BEI i el banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri han signat set operacions, incloent-hi aquesta. En total, han aconseguit canalitzar 4.000 milions d'euros per finançar pimes i empreses de dimensió mitjana. Entre elles, un altre acord per destinar 800 milions d'euros al finançament de projectes de pimes i 'midcaps'.

Recentment aquest organisme europeu, la vicepresidència del qual ocupa l'espanyola Emma Navarro, va signar un acord similar amb Santander, amb un import total de 500 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador