industriausa

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va caure un 2% el juny en relació amb el mateix mes de 2017, taxa 3,3 punts inferior a la de maig, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Amb el retrocés interanual de juny, aquest indicador torna a terreny negatiu després d'encadenar dos mesos de taxes positives després d'haver protagonitzat a l'abril el seu major avanç en una dècada (un 11,1%).

Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va registrar el juny un creixement interanual del 0,5% respecte al mateix mes de 2017, taxa 0,8 punts inferior a la registrada el maig. Amb aquest avanç, aquest indicador encadena 23 mesos consecutius d'alces interanuals en la sèrie corregida.

L'abril aquest índex va registrar el seu major avanç en una dècada, un 11,1%

En taxa mensual (juny sobre maig), la producció industrial va caure un 0,6% eliminant els efectes estacionals i de calendari, davant l'increment del 0,1% registrat un any abans i l'augment del 0,8% de maig d'aquest any.

Per sectors, béns d'equip i béns intermedis presenten taxes mensuals positives, encara que a penes avancen un 0,1% i un 0,0%, respectivament. Per contra, energia (-3,8%), béns de consum durador (-1,4%) i béns de consum no durador (-0,5%) registren taxes mensuals negatives.

No obstant això, per als índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari, energia (-8,3%), béns de consum durador (-4%) i béns de consum no durador (-0,7%) presenten taxes anuals negatives. Mentre, béns d'equip i béns intermedis registren ambdós un augment de 4,2% en taxa anual.

Per comunitats autònomes, el juny la taxa anual de la producció industrial és positiva en set d'elles. Cantàbria (5,8%), Canàries (2,5%) i País Basc (2,1%) presenten els majors augments. Per la seva banda, els majors descensos es registren a les Illes Balears (-9,9%), Comunitat de Madrid (-7,8%) i Andalusia (-7,2%).

Noticias relacionadas

contador