ep economiabolsa- ibex 35 avanza047 ensesionrecupera9500 puntos
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.037,80
  • -37,60
  • -0,34%

L'IBEX 35 ha tancat amb vendes molt moderades (-0,04%. 9.258 punts) després de les caigudes de l'1,5% de la setmana passada afectat per la incertesa política a Espanya. Els inversors han estat molt pendents de BME, que s'ha disparat un 38% després que Six hagi llançat una OPA a 34 euros al mateix temps que s'ha confirmat que Euronext i BME estan negociant també la compra del 100% de l'espanyola. La companyia ha tancat als 35,06 euros, ja que el mercat està descomptant una guerra d'ofertes.

BBVA (-0,6%) també ha estat protagonista aquest dilluns. Francisco González, el seu expresident, s'ha enfrontat avui a l'interrogatori del jutge i el fiscal sobre la seva presumpta implicació en les contractacions efectuades pel banc a Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari Villarejo.

González ha rebutjat des del principi qualsevol responsabilitat relacionada amb aquest assumpte i és d'esperar que la seva declaració mantingui aquest plantejament.

A més, el cas Villarejo ha donat un pas més després que El Confidencial hagi publicat que Iberdrola (+1,2%) el va contractar per espiar Florentino Pérez quan ACS va voler comprar l'elèctrica. El president del Reial Madrid s'ha personat com a acusació particular en la peça separada sobre aquest assumpte que ha obert l'Audiència Nacional.

UN ALTRE PAS DE ROSCA DE LA GUERRA COMERCIAL

A nivell internacional, la Xina i els Estats Units segueixen al punt de mira. El viceprimer ministre xinès, Liu He, va parlar per telèfon aquest dissabte amb el secretari d'Hisenda dels Estats Units, Steven Mnuchin, i el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, en relació amb un acord comercial de "primera fase", segons ha informat el mitjà de comunicació estatal xinès Xinhua.

Les dues parts van mantenir "discussions constructives" sobre "les preocupacions centrals de l'altre" i van acordar romandre's en estret contacte. La trucada es va fer a petició de Mnuchin i Lighthizer, segons Xinhua. L'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, va dir divendres que Washington i Pequín estaven a prop d'arribar a un acord.

No obstant això, el pessimisme s'ha instal·lat entre els inversors després que funcionaris xinesos hagin filtrat a CNBC que no són optimistes sobre un acord comercial, a causa de la negativa de Donald Trump de retirar els aranzels imposats durant els últims mesos. Wall Street ven de forma moderada després de marcar màxims històrics divendres passat.

Mentrestant, els Estats Units ha demanat moderació mentre continuen els disturbis a Hong Kong. Dilluns, la policia de Hong Kong va assetjar una universitat on centenars de manifestants antigovernamentals van ser abatuts, segons informa Reuters.

A altres mercats, el petroli Brent cau un 1,8%, fins als 62,12 dòlars, per les últimes informacions sobre el pessimisme al voltant de la guerra comercial. A més, l'euro s'aprecia un 0,3%, fins als 1,1086 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys s'ha relaxat fins al 0,41% i la prima de risc ha baixat lleugerament fins als 76 punts.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Hem començat la setmana intentant tancar el buit baixista de dimecres de la setmana passada als 9.307 punts. Buit que hem emplenat parcialment i després de fer-ho ens hem girat a la baixa amb força. Cosa que ens reafirma en què la resistència que cal batre a curt termini d'alguna manera per anul·lar el biaix baixista de molt curt termini hi és, just al buit baixista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"En tancar-se, tindrem un nou senyal de fortalesa en el selectiu, avantsala del que probablement sigui un nou atac a la resistència dels 9.500 punts. Per sota, per la banda dels suports, tenim els 9.130 punts (els mínims de la setmana passada) i per sota dels mínims d'octubre als 8.850 punts", afegeix aquest expert

"En resum, és cert que el nostre IBEX està més tocat que la resta d'índexs europeus (cosa que ve de lluny, no ens enganyem), però mentre les borses europees segueixin cotitzant a la zona de màxims anuals i Wall Street en màxims de tots els temps és difícil que caiguem amb força. Però, insisteixo, mentre no siguem capaços de tancar el buit baixista de dimecres passat, seguirem sent més baixistes que alcistes", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador