punos china eeuu portada

Optimisme sobre l'acord comercial entre la Xina i els EUA, després que hagi transcendit que les dues potències han mantingut "converses constructives" sobre l'acord comercial anomenat de 'fase u'.

El viceprimer ministre xinès, Liu He, va parlar amb el secretari de Tresor, Steven Mnuchin, i el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, sobre l'esmentat tractat durant una trucada telefònica que van mantenir dissabte al matí, segons el Ministeri de Comerç de la Xina.

Les dues parts van abordar de manera "constructiva les preocupacions centrals de cadascú" i van acordar romandre's en estret contacte, ha informat el ministeri. La trucada va arribar per la petició de Mnuchin i Lighthizer, segons ha informat.

Aquest contacte arriba després que l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, digués divendres que Washington i Pequín estaven a prop d'arribar a un acord. "Ens estem acostant", va dir Kudlow en un esdeveniment en el Consell de Relacions Exteriors a Washington. "La 'música' és bastant bona, i això no sempre ha estat així en aquestes coses".

Durant els últims dies hi ha hagut informes contradictoris sobre l'estat de les negociacions comercials. Les converses van arribar a un punt mort aquesta setmana quan els Estats Units va pressionar Pequín perquè cedís en majors concessions sobre els drets de propietat intel·lectual i les transferències forçades de tecnologia a canvi d'una reducció dels aranzels, van dir a CNBC persones familiaritzades amb l'assumpte.

El Ministeri de Comerç de la Xina va dir dijous que els aranzels s'haurien de cancel·lar per posar fi a la guerra comercial.

"Si les dues parts arriben a un acord de fase u, el nivell de reversió de tarifes reflectirà plenament la importància d'aquest acord", va dir el portaveu de Ministeri de Comerç, Gao Feng.

Noticias relacionadas

contador