ep panel de bolsas y mercados espanoles bme en un grafico del interior del palacio de la bolsa de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BME

32,98€
  • 1,00€
  • 3,03%

Els analistes comencen a emetre aquest dilluns les seves valoracions sobre la guerra d'ofertes sobre BME. Six ha anunciat aquest matí una OPA a 34 euros (amb una prima del 34% davant el tancament de divendres), al temps que Euronext i BME confirmaven que estan negociant una altra OPA. Enmig de tot això, la companyia es dispara per sobre del preu de l'oferta de SIX -després de romandre suspesa durant els primers 45 minuts de la sessió- perquè els inversors anticipen una guerra per BME que caldrà veure fins a on eleva les ofertes.

Davant d'aquesta situació, els analistes de Bankinter sembla que prefereixen "un pardal a la mà que una grua enlaire" i recomanen acceptar l'oferta de Six si finalment és aprovada. L'oferta està condicionada a superar una acceptació del 50% del capital i a l'aprovació dels supervisors.

"En cas de confirmar-se i aprovar-se pels reguladors, recomanem acceptar l'oferta, si bé, es podria obrir un període durant el qual no descartem ofertes d'altres competidors com Euronext. El preu ofert és superior al nostre preu objectiu de 25 euros per acció", assenyalen des del banc. Cal assenyalar que l'oferta de Six ha portat a BME a marcar nous màxims històrics. Els anteriors eren als 32,72 euros i ara cotitza als 35 euros.

Bankinter recalca que la pròpia BME ha reconegut aquest matí converses amb Euronext però, al mateix temps, destaca que ha informat que no s'ha adoptat "cap decisió" respecte a aquestes negociacions.

SUCCESSIÓ DE FETS RELLEVANTS

Després de les informacions publicades aquest cap de setmana i tot i els desmentits de dies previs, BME i Euronext han confirmat aquest matí, mitjançant un fet rellevant enviat a la CNMV, que mantenen converses sobre una OPA de la segona sobre la primera.

Després d'enviar aquest comunicat, la CNMV ha suspès la cotització de BME i, poc després, Six ha enviat un altre fet rellevant al qual informava del llançament de la seva oferta voluntària a 34 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador