saudi-aramco-donne-le-coup-d-envoi-de-son-introduction-en-bourse

L'empresa estatal Saudi Aramco té un valor de fins als 1,7 bilions de dòlars segons el rang de preus de la sortida a borsa establert pel gegant petrolier diumenge, per sota dels 2 bilions de dòlars fixats prèviament pel príncep hereu saudita, però encara competeix pel títol de la major sortida a borsa de la història.

No obstant això, Aramco no pot vendre les accions directament als inversors als Estats Units i altres mercats, ja que l'operació estarà restringida per ara als saudites i a les institucions estrangeres autoritzades a invertir al mercat de valors del regne.

Aramco va dir diumenge que planeja vendre l'1,5% de la companyia, o uns 3.000 milions d'accions, b xifra que valora la sortida en fins a 96.000 milions d'riyals (25.600 milions de dòlars) i dona a la companyia un valor de mercat potencial d'entre 1,6 i 1,7 bilions de dòlars.

La mida de la sortida a borsa podria ser més gran si opten per col·locar un 15% més de les accions previstes, en una operació coneguda com a opció greenshoe (sobreadjudicació d'accions).

Això podria batre el rècord del gegant xinès del comerç electrònic, Alibaba, que va debutar a la borsa de Nova York amb una sortida de 25.000 milions de dòlars el 2014.

"Estem planejant subscriure la sortida en borsa amb dos fons que gestionem", va dir a Reuters Zachary Cefaratti, conseller delegat de Dalma Capital Management Ltd, amb seu a Dubai, i va afegir que la valoració preliminar estava "en línia amb les nostres estimacions".

Aramco debutarà en borsa el 3 de desembre, després d'una sèrie de temptatives prèvies. El príncep hereu Mohammed bin Salman, que va concebre la idea fa quatre anys, està tractant de recaptar milers de milions de dòlars per invertir en indústries no petrolieres, crear ocupació i diversificar l'activitat del principal exportador de cru del món cap a sectors no connectats amb el combustible fòssil.

Noticias relacionadas

contador