ep cartel de bme bolsas y mercados espanoles
EUROPA PRESS - Archivo

BME

32,98€
  • 1,00€
  • 3,03%

BME ha sortit aquest dilluns al pas de les últimes informacions que s'han publicat sobre possibles moviments corporatius i ha confirmat que, "a petició d'Euronext, les dues companyies han mantingut converses preliminars en relació a una potencial operació d'adquisició de la totalitat del capital social de BME per part d'Euronext".

En un fet rellevant enviat a la CNMV, BME ha afegit que encara no s'ha pres cap decisió en relació a aquesta operació. L'organisme regulador ha suspès la cotització de BME.

Europa Press publicava aquest diumenge que Euronext s'ha traslladat a Madrid per avaluar una OPA. Després dels rumors sobre una possible OPA, el conseller delegat d'Euronext, Stephane Boujnah, va negar el passat 7 de novembre que hagués presentat alguna oferta sobre el gestor de borses espanyol o que hagués mantingut algun contacte amb la cúpula d'aquest.

Euronext va anunciar recentment un ambiciós pla a tres anys al qual incloïa el seu objectiu de mantenir una política d'inversions "rigorosa amb un objectiu de retorn de capital per sobre del seu cost".

La companyia dirigida per Boujnah té clara la seva intenció de seguir creixent a través d'adquisicions, sempre que siguin d'un "alt valor afegit" i que permetin diversificar i enfortir el seu perfil comercial.

Euronext, que és propietari de la Borsa de París, Amsterdam, Brussel·les, Lisboa i Dublín, es va fer durant el primer trimestre d'aquest any amb la Borsa d'Oslo.

Quan van saltar els rumors sobre una possible OPA d'Euronext sobre BME, les accions del gestor espanyol van pujar un 5,46%, si bé, posteriorment van anar retallant el que havia guanuyat, afectades també pel preacord de govern entre PSOE i Unides Podem després de la celebració de les eleccions generals i la intenció dels dos partits d'impulsar un impost a les transaccions financeres, conegut com a taxa Tobin.

Tanmateix, divendres els títols de BME van rebotar de nou un 4,01%, fins a tancar als 25,4 euros per títol. A aquest preu, la seva capitalització puja a més de 2.100 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador