wall-street-ouvre-dans-le-vert
37.985,59
  • -
  • -

Wall Street anticipava nous rècords després dels màxims històrics registrats divendres, però els índexs han frenat la seva ratxa alcista després que la Xina hagi filtrat que és pessimista sobre la possibilitat d'arribar a un acord comercial amb els Estats Units. En qualsevol cas, la Borsa de Nova York registra caigudes molt moderades del 0,1%.

"L'estat d'ànim a Pequín sobre l'acord comercial és pessimista. La Xina es va molestar després que Trump digués que no hi havia reversió d'aranzels. (La Xina va pensar que sí que s'havia acordat). L'estratègia ara és parlar, però esperar a causa de l'impeachment i les eleccions nord-americanes. També prioritzar el suport econòmic a la Xina", ha comentat en Twitter Eunice Yoon, corresponsal principal de CNBC a la Xina.

ECONOMIA I EMPRESES

I això malgrat que l'Administració Trump donarà dues setmanes més a les empreses nord-americanes per seguir fent negocis amb el gegant tecnològic xinès Huawei, segons fonts citades per l'agència Reuters'.

D'altra banda, HP ha rebutjat "per unanimitat" l'OPA de 33.500 milions de dòlars llançada per Xerox. però ha deixat oberta la possibilitat d'estudiar els beneficis d'una potencial combinació.

A més, Ford ha anunciat el seu primer SUV Mustang elèctric per plantar-li cara a Tesla. El cotxe elèctric és el futur i cada vegada més fabricants tradicionals dediquen recursos a aquesta àrea de negoci.

A l'àmbit macro, aquest dilluns es coneixerà l'índex de mercat immobiliari NAHB i els fluxos de capital de llarg termini.

GRAN CORRECCIÓ EL 2020

A nivell estratègic, els inversors veuen raons per ser cautelosos al nou any. Gairebé 8 de cada 10 senten que els mercats s'estan dirigint cap a un període de major volatilitat. I més de la meitat espera una "caiguda significativa" als mercats en algun moment el 2020. Com a resultat, el 52% no està segur de si ara és un bon moment per invertir-hi.

Són les principals conclusions d'una enquesta elaborada per UBS Global Wealth Management a 3.400 inversors globals sobre les seves previsions de cara a 2020. "Hem vist que l'optimisme tradicional que sol implicar el nou any es veu atenuat per la vacil·lació i una major sensació de precaució", assenyalen des de la unitat de gestió d'actius del banc suís.

Una altra dada molt rellevant és que el 55% dels inversors espera "una correcció significativa" (al voltant del 20%) a les borses mundials "abans que finalitzi el 2020". Per això, gairebé el mateix percentatge (52%) considera que "no és un bon moment per invertir-hi".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquest, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,7%, fins als 57,30 dòlars, pel pessimisme un possible acord comercial entre la Xina i els EUA. A més, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,1060 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys cau fins a l'1,81% i la del bo a 2 anys cedeix fins a l'1,61%.

Noticias relacionadas

contador