bme portada buena señal bolsa

BME

32,98€
  • 1,00€
  • 3,03%

Six Group, proveïdor de serveis financers que opera la Borsa de Zuric, principal Borsa de Valors de Suïssa, ha llançat una oferta pública d'adquisició (OPA) d'accions sobre BME per un import total de 2.842,92 milions d'euros, a raó de 34 euros per acció.

L'operació s'ha anunciat després que BME i Euronext hagin confirmat aquest mateix matí converses preliminars en relació amb una potencial operació d'adquisició de la totalitat del capital social de la primera per part de la segona, sense que s'hagi adoptat cap decisió.

El preu de l'OPA llançada per Six Group suposa una prima del 34% sobre el preu a què van tancar les accions de BME divendres passat.

Després de conèixer l'operació, el consell d'administració de BME, assessorat per Morgan Stanley, ha ressaltat, en una valoració preliminar, que el preu ofert per Six "podria recollir raonablement el valor actual des d'un punt de vista financer dels negocis que en aquest moment gestiona BME".

Moments abans de conèixer l'oferta, la CNMV ha decidit suspendre la cotització de les accions de BME, que ha tornat a cotitzar amb fortíssimes pujades del 40%. La companyia cotitza per sobre del preu de l'OPA, cosa que vol dir que els inversors esperen una guerra d'ofertes.

PLUJA D'OPES DESPRÉS DE MOLTS RUMORS

L'OPA de Six i la intenció de llançar una oferta per part d'Euronext s'han materialitzat aquest dilluns després de moltes especulacions. Després dels rumors sobre una possible OPA per part d'Euronext, el conseller delegat de la companyia, Stephane Boujnah, va negar el passat 7 de novembre que hagués presentat alguna oferta sobre el gestor de borses espanyol o que hagués mantingut algun contacte amb la cúpula de la companyia. Finalment, aquest dilluns han confirmat aquestes converses per a una oferta.

No obstant això, enmig d'aquestes negociacions, ha arribat aquesta oferta per part de Six, que té caràcter voluntari i que sembla que compta amb el vistiplau de BME d'acord amb les declaracions del seu conseller delegat. Ara, Euronext no tindrà més remei que superar aquest preu si vol tenir-hi alguna possibilitat.

Les ofertes per BME es coneixen en un moment especialment oportú. El volum de negociació de BME no ha parat de baixar durant els últims temps enmig de la pressió de la competència. Ara, el preacord de govern entre Podem i PSOE no ajuda, entre altres coses per la possibilitat d'imposar una taxa Tobin, un impost que gravaria les transaccions i que potencialment dissuadiria els inversors d'operar a Espanya. De fet, aquest preacord ha provocat caigudes de BME en borsa.

Noticias relacionadas

contador