broker75112
11.103,10
  • -51,50
  • -0,46%

L'IBEX 35 ha retrocedit un 0,55% al ​​tancament de la sessió d'aquest dimecres, però ha aconseguit salvar el nivell dels 9.000 punts (en concret s'ha situat als 9.012 punts). Les caigudes en la resta de les principals borses del Vell Continent han estat més accentuades, amb retrocessos superiors a l'1% (FTS: -1,48%; CAC: -1,36%; DAX: -1,20%).

Les places europees s'han pintat de vermell llastades per Wall Street. Els principals índexs nord-americans es van pegar una patacada durant la jornada d'ahir, amb descensos del 3%. La por d’una recessió davant el comportament dels bons nord-americans i els dubtes renovades sobre la guerra comercial van provocar aquestes fortes retallades. Durant la jornada d'avui, Wall Street roman tancat per honrar al difunt expresident George H.W. Bush.

L'eufòria de dilluns després de la treva entre la Xina i els Estats Units sembla haver-se evaporat. En el seu lloc, han ressorgit els dubtes sobre la possibilitat que finalment, després del termini de 90 dies, no s'acabi tancant un acord comercial. A més, s'ha disparat la por d’una recessió als Estats Units davant el comportament dels bons, amb la inversió dels rendiments tant del 10 anys com del 2 anys.

Molts experts i també diversos membres de la Reserva Federal han mostrat la seva preocupació per la possible inversió de tots dos rendiments, ja que les últimes recessions als EUA han estat precedides per aquest fenomen. El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha afirmat recentment que aquesta vegada "és diferent", pel fet que les circumstàncies econòmiques han evolucionat. No obstant això, la preocupació al mercat és evident.

Aquesta matinada, cal assenyalar que una sèrie de comentaris per part d'autoritats xineses han calmat una mica els ànims pel que fa a la guerra comercial, tot i que les borses no han pogut evitar els números vermells. La Xina ha declarat que la reunió comercial del G-20 va ser "molt reeixida", que implementarà els punts específics acordats tan aviat com sigui possible i que tots dos països impulsaran proactivament les negociacions dins el termini de 90 dies.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro es canvia per 1,1346 dòlars. No obstant això, els inversors no perden de vista tot el relacionat amb el Brexit després del primer dia de debat al Parlament britànic, que va ser bastant agitat. La possibilitat que finalment no tiri endavant l'acord de Theresa May hi és. Mentrestant, la lliura tracta de recuperar-se després de caure fins a mínims de 17 mesos.

Finalment, pel que fa al petroli, el barril de cru Brent ha pujat un 1% al tancament del mercat espanyol i es paga a 62,70 dòlars, quan queden poques hores perquè se celebri la reunió de l'OPEP.

ANÀLISI TÈCNICA

"Des dels màxims de la sessió d'aquest dilluns, després de l'eufòria per la treva comercial entre Trump i Xi Jinping, el nostre índex es deixa a prop del 3%. Al final vam fallar en l'intent de deixar enrere la resistència dels 9.230 punts i de aquests fangs venen aquests pols", apunta l'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez.

"Ara, l'únic on agafar-se és la possibilitat que el buit alcista de la sessió del 26 de novembre (8.917) no es tanqui. I sobretot, atents al suport dels 8.830 punts. Ja que la perforació d'aquest ens deixaria una potencial figura de volta d'implicacions baixistes en "doble sostre", avantsala d'una tornada als mínims d'octubre", assenyala

"Els bancs segueixen febles, alguns molt febles (BBVA i Unicaja) i mentrestant els que estan aconseguint compensar una mica les caigudes són els de sempre: les elèctriques, Telefónica (tot i que està corregint lleugerament) i Inditex (que publica resultats dins d'una setmana). Per sobre, pel costat de les resistències tenim els 9.230 punts i la directriu baixista dels últims mesos, ara als 9.320 punts", comenta.

Noticias relacionadas

contador