ep supermercado dia 20180716121901
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -0,77%

El president interí de DIA, Stephan DuCharme, va presentar la seva dimissió aquest dimarts com a conseller dominical en representació de Letterone Investment Holdings per centrar-se, des del seu càrrec com a soci director d’L1 Retail, en oferir el millor assessorament per al disseny i desenvolupament d'un pla sostenible a llarg termini per a la companyia.

DuCharme, mà dreta de Mikhaïl Fridman, va comunicar la seva decisió al Consell d'Administració de DIA en una carta datada aquest mateix dimarts, segons ha informat el grup en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Segons ha explicat, la dimissió està motivada per la seva intenció de centrar els seus esforços en treballar des de Letterone en el procés de disseny i desenvolupament d'un eventual pla de sostenibilitat a llarg termini per a DIA, que, segons ell, podria contribuir al fet que la companyia pugui assolir els seus objectius comercials, financers i estratègics en benefici dels seus accionistes i tercers interessats.

Després de la seva renúncia, Letterone té la intenció de sol·licitar en breu la designació d'un nou conseller dominical a DIA perquè el substitueixi. Fins llavors, Richard Golding, vicepresident del consell de DIA, desenvoluparà provisionalment les funcions de la Presidència del Consell fins a la pròxima designació d'una nova Presidència.

Letterone, primer accionista de la companyia amb el 29% del capital, ha comunicat a DIA que hi roman com a accionista minoritari "amb total suport a la companyia" amb l'objectiu de participar en l'elaboració d'una estructura financera sostenible a llarg termini.

Així, manté la seva "plena confiança" en un futur positiu per a DIA, basat en un nou pla que permeti "donar un gir" a la situació actual de la companyia i serà executat per un equip de professionals de primer nivell al món i recolzat per un consell d'administració unificat.

DIA torna a caure aquest dimecres un altre 4%. No obstant això, els analistes de Bankinter creuen que la sortida de DuCharme no hauria de ser la causant d'aquestes retallades, ja que aquest seguirà aportant la seva experiència en el sector com soci director d’L1 Retail (al Mercadona rus). "L'important és que, després de l’advertència de beneficis l'octubre, la situació de liquiditat i solvència de DIA s'ha deteriorat ràpidament i que, mentre el grup no presenti el seu nou pla estratègic, la visibilitat sobre el seu futur i perspectives és molt escassa", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador