xi-jingping-china-560x345

El govern xinès ha expressat la seva confiança en arribar a un acord comercial amb els EUA sobre la base dels punts de consens assolits durant la recent reunió que van mantenir el cap de setmana a Buenos Aires el president dels EUA, Donald Trump, i el seu homòleg xinès , Xi Jinping, que Pequín ha qualificat de "molt exitosa".

"La reunió va ser molt reeixida i confiem en la implementació (dels punts de consens)", ha assenyalat en un comunicat el Ministeri de Comerç de la Xina i ha afegit que el gegant asiàtic "començarà a posar en pràctica les qüestions específiques sobre les quals s’ha arribat a un consens", i ha subratllat que "com més aviat, millor".

En aquest sentit, el Ministeri xinès ha informat que els equips econòmics i comercials dels dos països "buscaran activament promoure al llarg dels propers 90 dies els treballs de consulta d'acord amb el calendari i el full de ruta que estableix la reunió de tots dos líders".

El president nord-americà, Donald Trump, anunciava aquest dimarts el començament de les negociacions amb la Xina, que s'estendran almenys durant els pròxims 90 dies, després de la reunió mantinguda en els marges del G-20 amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping.

En referència a això, Trump va anunciar que aquestes negociacions estaran liderades per part nord-americana pel representant de Comerç Exterior dels EUA, Robert Lighthizer, amb la col·laboració del secretari del Tresor, Steve Mnuchin, així com el conseller econòmic presidencial, Larry Kudlow, el secretari de Comerç, Wilbur Ross, i l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Peter Navarro.

"Si és possible un veritable acord comercial amb la Xina, ho farem", va assenyalar Trump en el seu compte oficial en Twitter, i va afegir que "si és possible un acord just amb la Xina, un que compleixi totes les coses que sabem que s’han de complir, el signaré content. Que comencin les negociacions".

"Tindrem un acord de veritat amb la Xina o cap", ha reiterat el president dels EUA i ha assenyalat que en cas de no arribar a aquest acord s'han d'imposar aranzels als productes exportats des de la Xina als EUA. "Crec que arribarem a un acord, ja sigui ara o en el futur... Xina no vol aranzels", ha postil·lat.

Noticias relacionadas

contador