traders trading brokers stock markets
10.729,50
  • -35,50
  • -0,33%

L'IBEX 35 ha baixat un 0,26%, fins als 9.280,10 punts, tot i que ha tancat la setmana amb un guany de l'1,78%. Les declaracions pessimistes del govern xinès sobre les negociacions comercials amb els EUA, i la ruptura del diàleg entre laboristes i conservadors per negociar el Brexit no han agradat als inversors. No obstant això, la dada de confiança dels consumidors ha marcat màxims de 15 anys als EUA i ha impulsat les compres a Wall Street, cosa que ha reduït la caiguda de l'IBEX en la part final del dia.

A l'àmbit empresarial, una de les notícies més importants ha estat el resultat de l'OPA de LetterOne sobre DIA (-4%). Mikhaïl Fridman ha obtingut el control de gairebé el 70% del capital, però la incertesa és màxima perquè Santander (-0,78%) s'ha aixecat de la taula de les negociacions sobre el deute de l'empresa. Això ha posat la cadena de supermercats a la vora del concurs de creditors.

El banc càntabre també ha estat notícia perquè ha estat multat amb 6,4 milions d'euros pel Banc d'Espanya per incomplir la llei en matèria de comissions.

Tambié ha estat notícia fora d'Espanya la nova caiguda borsària de Thomas Cook, que s'ha desplomat gairebé un 40% després d'una rebaixa de Citi, que ha valorat el majorista de viatges en 0 penics.

En altres mercats, el rendiment del bo espanyol a deu anys ha tornat a caure amb força i ha tocat mínims històrics al 0,86%. A més, la prima de risc d'Espanya ha baixat fins a 98 punts. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,16%, fins als 1,1160 dòlars, mentre el petroli Brent cau un 0,1%, fins als 72,60 dòlars.

LA GUERRA COMERCIAL SEGUEIX LATENT

"La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina podria entrar en una fase de tranquil·litat després de l'última escalada. Ara cal estar pendent de l'anunci de més estímuls xinesos i de més informació sobre quan podria tenir lloc la pròxima ronda de converses a Pequín" expliquen els experts de Danske Bank.

"Encara que les coses poden calmar-se per ara, encara veiem un risc d'un altre brot, ja que les dues parts semblen estar molt allunyades l'una de l'altra pel que fa als punts més crítics de l'acord. En la nostra opinió, fa falta encara més estrès financer per aconseguir prou pressió per arribar a un acord", afegeixen.

THERESA MAY PREPARA LA SEVA MARXA

El Brexit torna a cobrar, a poc a poc, protagonisme. La lliura ha caigut fins als 1,28 dòlars després de viure una sessió de fortes pèrdues aquest dijous. En dues setmanes, després de provar de nou que el seu acord del Brexit sigui aprovat pel Parlament britànic, Theresa May presentarà el seu calendari de sortida del govern.

De moment, l'exministre d'Exteriors, Boris Johnson, ja ha confirmat que es presentarà com a candidat per substituir la primera ministra. "És més que probable que el pròxim primer ministre sigui algú de la línia dura dels Brexiters. El principal temor per al mercat és que això signifiqui que un Brexit sense acord torni a estar sobre la taula com una opció", indica Jasper Lawler, director d'anàlisi de London Capital Group.

En matèria econòmica, la taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar l'abril a l'1,7%, tres dècimes per sobre del nivell registrat el març i la seva lectura més alta des de novembre de 2018 com a conseqüència de la significativa pujada del preu dels serveis. A més, la confiança del consumidor als EUA ha marcat màxims de 15 anys.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX tanca lluny dels mínims de la sessió i ens deixa un saldo positiu acumulat durant la setmana proper al 2%. L'oscil·lador de moment estocàstic s'ha girat clarament a l'alça i ha sortit de la sobrevenda. Cosa que, en teoria, ens està advertint que el rebot pot continuar durant els propers dies. I l'important és el que farem la setmana que ve amb la resistència que tenim en el buit baixista setmanal dels 9.410 punts", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía

"Qualsevol possibilitat de recuperació real, més enllà dels típics rebots contra tendència com l'actual, passa perquè aquest buit es tanqui, o el que és el mateix s'anul·li. I preferiblement, en espelmes setmanals. No hi ha res a dia d'avui que ens indiqui que la fase d'ajust o fase de reacció de les importants pujades acumulades a les borses mundials des dels mínims de desembre hagi arribat al final", afegeix aquest expert.

"O dit amb altres paraules, no hi ha res que ens digui que hem tocat sòl. De moment, tot es tracta d'un simple rebot. De fet, el normal és que després d'aquest visitem de nou els mínims de l'última caiguda i en funció que els suports funcionin o no podrem parlar d'un potencial sòl de mercat o, per contra, de l'inici d'un altre nou fuetada a la baixa", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador