rentabilidad-dividendo-bolsa-espanola
AhmadArdity / Pixabay

El rendiment del bo espanyol a deu anys torna a caure amb força aquest divendres. En concret, ho fa al voltant d'un 5%, fins a situar-se al 0,86%, percentatge que suposa registrar mínims històrics. Amb això, la prima de risc d'Espanya es manté per sota dels 100 punts bàsics.

La prima de risc se situa en 97 punts després que el rendiment del 'bund' arribi al -0,098%

A la jornada precedent, la rendibilitat exigida al bo espanyol amb venciment a deu anys va baixar fins al 0,906%, de manera que es va situar al nivell més baix des de setembre de 2016. L'anterior mínim històric es va registrar a principis d'octubre de 2016, quan el rendiment va baixar fins al 0,878%.

La prima de risc espanyola, diferència entre la rendibilitat del bo nacional i l'alemany, baixa dels 100 punts bàsics i se situa als 97 punts, després que el rendiment del 'bund', considerat valor refugi a Europa, arribi al -0,098%.

Segons els analistes consultats per Efe, la gana pel deute espanyol es manté tot i les tensions comercials entre els EUA i la Xina i el soroll generat a Itàlia després d'advertir el govern del país que podria superar l'objectiu de dèficit del 3% pactat amb Europa.

contador