wall street portada bandera bolsamania
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes del 0,7% després de tancar aquest dijous amb guanys propers a l'1%. Els inversors es mantenen a l'expectativa de més novetats sobre la guerra comercial entre la Xina i els EUA. A més, descompten que conservadors i laboristes han trencat les negociacions per intentar buscar un acord sobre el Brexit, mentre el mercat especula amb el successor de Theresa May al capdavant del govern britànic.

La guerra comercial segueix preocupant el mercat. Aquest dijous, el representant xinès de Comerç, Gao Feng, va afirmar que els EUA estava exhibint "un comportament de perdonavides".

Després de les seves declaracions, els mitjans de comunicació xinesos han assenyalat que el govern de Xi Jinping pot optar per cancel·lar la nova ronda de converses prevista per a finals de maig a Pequín.

I tot després que l'Administració Trump hagi vetat empreses com Huawei a causa d'una situació d'emergència nacional tecnològica al país. Una cosa que tampoc ha agradat a Pequín.

Pel que fa a Europa i Japó, la Casa Blanca ha confirmat en un comunicat que ajorna sis mesos la decisió sobre la imposició d'aranzels a la importació d'automòbils procedents d'aquestes regions.

MENYS BENEFICIS EMPRESARIALS

Les renovades tensions comercials entre els EUA i la Xina i els nous aranzels que s'han posat sobre la taula pesaran, i molt, sobre l'S&P 500 aquest any.

Així ho adverteix JP Morgan en un dels seus últims informes, en què assenyala que si les dues potències segueixen sense entendre i les negociacions col·lapsen sense acord, el benefici conjunt de totes les empreses de l'índex caurà fins a un 5%.

"Vam entrar el 2019 amb una visió positiva de la renda variable i esperàvem que el 'dolor' per la guerra comercial es quedés a un costat, cosa que suposaria una estabilització del creixement global, una Reserva Federal més acomodatícia, una contínua contracció de l'oferta de renda variable per part de les empreses i una posició extremadament baixa dels inversors".

No obstant això, ara, amb la nova fase en què ha entrat la disputa comercial que abanderen Donald Trump i Xi Jinping, tot ha canviat. JP Morgan creu que l'índex acabarà l'any als 3.000 punts, tot i que si es produeix un acord (encara és el seu escenari base) no descarten que l'índex repunti fins als 3.200 punts.

ECONOMIA I EMPRESES

A l'àmbit macro, aquest divendres es coneixerà l'índex de confiança del consumidor elaborat per la Universitat de Michigan. A més, tindran lloc diversos discursos de membres de la Fed, entre ells el vicepresident de l'organisme, Richard Clarida.

A l'actualitat empresarial, Amazon ha liderat una ronda de finançament de 514 milions d'euros en Deliveroo, cosa que suposa que la companyia entra en el grup de lliurament de menjar a domicili. La plataforma col·labora amb més de 80.000 restaurants a 14 països i compta amb 2.500 empleats a les seves oficines de tot el món, així com uns 60.000 repartidors.

En el capítol de resultats empresarials, el fabricant de targetes gràfiques Nvidia puja un 6% després de superar les previsions del consens amb els seus resultats, mentre Pinterest es desploma un 13% després d'incomplir els pronòstics amb les seves xifres.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 63,18 dòlars, mentre continuen les tensions al golf Pèrsic entre l'Iran i l'Aràbia Saudita. A més, l'euro cotitza pla als 1,1171 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,37%, la del bo a 2 anys fins al 2,17% i la del bo a 3 mesos cau fins al 2,38%.

Noticias relacionadas

contador