dia supermercado almacen
DIA

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

Banc Santander és l'únic dels creditors de DIA que s'ha resistit a signar un acord amb LetterOne per garantir una estructura de capital viable per a la companyia. Una de les claus de la negociació són els bons que vencen el juliol, que el fons de Mikhaïl Fridman té previst pagar per a disgust del banc d'Ana Botín, i la baralla deixa enmig del foc creuat el Banc Central Europeu.

El BCE està entre les forquilles de bons que es podrien veure obligats a assumir pèrdues si LetterOne cedeix a la petició de Banc Santander. El Banc d'Espanya va comprar els bons de DIA el 2016 com a part del programa de compra de bons corporatius del BCE, recull Bloomberg.

Les negociacions amb el grup de bancs creditors de DIA estaven encallades en aquest punt. Per Santander, el pla de LetterOne dona prioritat als bonistes mentre que pretén que la banca li ajorni els venciments de deute fins al 2023.

LetterOne ha tancat un principi d'acord amb 16 dels 17 prestataris del crèdit sindicat de DIA. Aquesta majoria representa el 77,5% del finançament, ha indicat el fons de Fridman a la CNMV. El fons del magnat rus té per davant un cap de setmana frenètic si vol evitar haver d'instar el concurs de creditors dilluns que ve, moment en què compleix el termini de dos mesos des de la junta d'accionistes de DIA per revertir la situació de patrimoni net negatiu en què es troba la companyia. Al tancament de març, el grup DIA té un saldo negatiu de 174.900.000, segons els comptes presentats aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador