santander-vise-des-economies-de-couts-de-1-2-milliard-d-euros-par-an-a-moyen-terme
1,15€
  • 0,00€
  • 0,35%

El Banc d'Espanya ha imposat dues multes a Banc Santander per import conjunt de 6,4 milions d'euros i dues a Unicaja que sumen 1,5 milions d'euros.

  • 4,75€
  • 1,72%

En concret, el Banc d'Espanya ha sancionat amb 3,2 milions d'euros el Santander per la comissió d'una infracció greu consistent en la realització merament ocasional o aïllada d'actes o operacions que incompleixen la llei en matèria de comissions per amortització anticipada i compensació per risc de tipus d'interès, comissions per novació en ampliacions de termini i arrodoniments de tipus d'interès.

Així mateix, ha imposat una multa a la mateixa entitat d'altres 3,2 milions d'euros per la comissió d'una infracció greu que consisteix en la realització d'actes o operacions amb incompliment de les normes d'economia sostenible.

Aquesta segona infracció s'ha produït per incompliment d'una ordre i una circular del Banc d'Espanya pel que fa al lliurament de la informació precontractual, el contingut dels documents de liquidació en cancel·lacions anticipades en què es percep compensació per risc de tipus de interès, el càrrec de comissions en la novació d'operacions, el càlcul de la TAE inclosa en la informació precontractual i en la documentació contractual i el contingut de la informació precontractual en relació a altres costos considerats en la TAE i en l'import total a reemborsar.

Per la seva banda, Unicaja ha estat multada amb 1,05 milions d'euros per la comissió d'una infracció molt greu en haver-se detectat incompliments de la llei que prohibeix cobrar comissió per expedir la documentació bancària que acrediti el pagament del préstec.

L'entitat andalusa també ha estat sancionada amb 450.000 euros per la comissió d'una infracció greu consistent en la realització d'actes o operacions amb incompliment de les normes d'economia sostenible.

Aquesta multa s'ha imposat per incompliments respecte al lliurament de la informació precontractual i el contingut d'aquesta informació i de la documentació contractual, així com per la forma en què es calcula la TAE en la documentació precontractual i contractual, en no incloure totes les despeses de formalització a càrrec del prestatari i el cost de l'assegurança de danys exigit per concertar l'operació.

El Banc d'Espanya va emetre aquestes resolucions el passat 29 de març i les ha publicat aquest divendres després de ser totes elles fermes en la via administrativa.

DEFICIÈNCIES ESMENADES

Santander ha esmenat les possibles deficiències i ha reintegrat ja als clients afectats les quantitats indegudament cobrades per aquests conceptes en relació amb aquestes operacions. Unicaja, per la seva banda, discrepa del criteri i la interpretació del Banc d'Espanya sobre aquesta sanció, tot i que treballa per donar compliment a totes les seves recomanacions i criteris de bones pràctiques.

Les sancions imposades s'emmarquen dins de la inspecció sectorial que el Banc d'Espanya realitza des de 2014 per supervisar la conducta del sector financer. Les multes a Santander ja compten amb una reducció del 20% per pagament voluntari, mentre que a les d'Unicaja s'ha aplicat una rebaixa del 40%.

Noticias relacionadas

contador