ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -2,27%

LetterOne té el suport de tots els bancs creditors de DIA... menys un. Per sorpresa dels seus parells, Banc Santander s'ha aixecat de la taula de negociació deixant la cadena de supermercats a la vora del concurs de creditors. El fons de Mikhaïl Fridman, que ha obtingut un 58,36% de DIA en l'OPA, té fins dilluns per posar-se d'acord amb el banc d'Ana Botín i evitar que la companyia hagi d'instar el concurs voluntari.

Dilluns compleix el termini de dos mesos des de la junta d'accionistes de març per revertir la situació de patrimoni net negatiu. Aquest divendres, a més de confirmar el capital obtingut a través de la seva OPA voluntària, LetterOne ha comunicat que ja té un principi d'acord amb 16 dels 17 bancs que van concedir el préstec sindicat de 912 milions a DIA. Aquesta majoria de bancs representen el 77,5% del finançament sindicat, ha especificat LetterOne, la resta està en mans de Banc Santander, 205 milions.

Els termes de LetterOne perquè els bancs li garantissin una estructura de capital viable a llarg termini no agradaven als negociadors de Banc Santander i, amb la resta dels bancs ja alineats, ha optat per trencar la negociació i desmarcar-se en un últim intent de pressió cap al fons de Fridman, apunten a aquest mitjà fonts financeres.

Els títols de DIA continuen aquest divendres la seva atrafegada setmana. Després de l'alça de més d'11,5% d'aquest dijous, superant els 0,67 euros per títol de l'OPA avui cotitza en vermell, amb una caiguda del 0,39%, fins als 0,66 euros. La caiguda que registra a mig matí d'aquest divendres arriba després d'obrir la sessió amb un avanç de gairebé un 3% després de conèixer que LetterOne ha aconseguit el control de la companyia amb un 58,3% del capital.

NEGOCIACIONS 'IN EXTREMIS'

Aconseguir un acord amb LetterOne per 'salvar' els terminis legals i evitar instar un concurs voluntari és clau, reconeixen, encara que més endavant s'asseuen de nou per polir alguns detalls que no convencen de moment.

El fons del magnat rus preveu destinar els diners de l'ampliació de capital (500 milions) i de la venda de Clarel i Max Descompte (100 milions) a revertir el patrimoni negatiu del grup de supermercats i a implementar el seu pla estratègic. Però també té contemplat fer front al pagament dels bons que vencen el juliol, 308 milions, mentre que als bancs se'ls exigeix ​​un ajornament total del deute fins al 2023 i 380 milions de liquiditat per afrontar els propers mesos.

Encara que no estiguin d'acord al 100% amb les condicions exigides, els bancs han pres la decisió necessària per evitar el concurs mentre que Banc Santander s'ha enrocat en la seva negativa als plans de LetterOne si els bonistes no assumeixen també pèrdues.

Per davant, un cap de setmana que s'espera frenètic. Que DIA vagi a concurs de creditors no és la millor opció per als bancs. Fonts del sector reconeixen que, igual que es va decidir salvar companyies com Pescanova o Abengoa perquè no hi havia interès a participar en aquest tipus de negocis, el seu pla no és entrar a formar part d'una cadena de supermercats capitalitzant deute.

Noticias relacionadas

contador