ep imagen corporativathomas cook 20190516183603
THOMAS COOK - Archivo
0,03£
  • 0,00£
  • 0,00%

Thomas Cook torna a enfonsar-se aquest divendres després de fer el mateix durant la passada jornada després d'anunciar una nova advertència de beneficis i comunicar que les seves pèrdues havien augmentat en gairebé quatre vegades. En aquesta ocasió, les caigudes de més del 30% es deuen a una rebaixa de Citigroup, que ha retallat el seu consell a vendre i el preu objectiu fins a 0 penics des dels 28 previs.

Les perspectives de guanys de l'operador de viatges són molt pitjor del que s'esperava i, tot i que Citi estima que els seus negoci de viatges i d'aerolínies valen al voltant de 738 milions de lliures, la quantitat de deute que té la companyia esborra aquest valor. Això "implica un valor de capital zero", han escrit aquests experts en una nota.

Les caigudes d'aquest divendres se sumen als descensos del 14% que finalment va registrar ahir Thomas Cook després de publicar els seus resultats. La companyia va advertir que enfronta a un altre estiu difícil i que el compliment amb els seus prestadors depèn de la venda de la unitat d'aerolínies. Les accions de la companyia britànica han caigut al voltant d'un 90% durant els últims 12 mesos.

"VEIEM INCERTESES IMPORTANTS"

"Igual que els auditors, veiem incerteses importants al voltant de la venda del negoci de companyies aèries i a les noves facilitats de deute", expliquen els experts de Citi, que avisen que els prestadors podrien "allunyar-se" i que tot depèn de si rep o no una oferta pel seu negoci d'aerolínies i com d'alta sigui aquesta oferta.

Citi ha reduït les seves previsions d'EBIT subjacent per a l'any fiscal 2019 de 221 milions de lliures a 163 milions de lliures (-26%), la qual cosa porta a una rebaixa del benefici per acció subjacent del 74%, fins als 1,2 penics.

Noticias relacionadas

contador