• La propera resistència es troba als 10.400 punts, abans dels màxims anuals als 10.645
broker6802801
11.100,80
  • -53,80
  • -0,48%

Després de tant de temps tractant de superar-la, l'IBEX 35 acaba aquesta setmana per sobre de la resistència dels 10.210 punts. Durant aquesta sessió ha pujat un 0,24%, i durant la setmana ha acumulat una alça de l’1,65%, la seva setena setmana consecutiva de guanys. Ara, el selectiu es dirigeix ​​cap a la seva pròxima resistència, als 10.400 punts, i d'aquí cap als seus màxims anuals, als 10.645 punts.

ArcelorMittal ha liderat els guanys durant aquesta sessió després de presentar els seus resultats trimestrals durant aquesta sessió. La companyia ha tancat amb una pujada del 2,5% després de guanyar 1.200 milions d'euros durant el primer trimestre, un 20% més respecte al mateix període de l'any anterior.

El segon valor més alcista ha estat Cellnex (+2,2%), seguit d'ACS i Gas Natural (+1,3%). En canvi, Siemens Gamesa ha estat el valor més baixista de la sessió (-1,84%), seguit d'Acciona (-1,73%), que també ha presentat els seus resultats aquest divendres, i Merlin Properties (-1,35 %).

Acciona va augmentar els seus guanys en un 2,9% durant el primer trimestre, fins als 61 milions d'euros. També Metrovacesa (+0,82%) ha presentat els seus resultats, i va registrar pèrdues de 2,8 milions d'euros. A més, el mercat ha seguit molt a prop els moviments de Ferrovial (-0,83%), després que la companyia hagi entrat en números vermells durant els tres primers trimestres de l'any després de provisionar 237 milions per cobrir possibles pèrdues als Regne Unit.

Al Continu, ha estat notícia Duro Felguera (+3,55%), que ha aprovat el seu refinançament, que queda condicionada a comptar amb almenys el 90% del suport de la banca creditora abans del proper dilluns. També ha destacat Sacyr, que ha liderat els guanys al Mercat Continu (+6,92%) després de la pujada de recomanació de Société Générale. A l'altre extrem s'ha situat Talgo (-4,55%), després d'anunciar que va guanyar un 73% menys durant el primer trimestre.

AGENDA MACROECONÒMICA

Aquest divendres segueix sent notícia la data quan, finalment, se celebrarà la trobada entre Donald Trump, president nord-americà, i Kim Jong-un, líder de Corea del Nord.Serà el 12 de juny a Singapur. S'espera molt d'aquesta trobada, considerat un dels grans esdeveniments dels últims temps. Encara que tampoc es descarta, perquè ell mateix ho ha advertit, que Trump s'aixequi de la taula i no arribi a cap tipus d'acord si no el convencen les condicions.

De tornada a Europa, l'actualitat passa per Itàlia, on un acord per formar un govern de coalició 'populista' entre la Lliga Nord i el Moviment Cinc Estrelles sembla més proper que mai. L'euro es consolida per sobre dels 1,1900 dòlars davant un panorama de major certesa política al país (encara que aquest passi per un Govern de caire radical) després que dijous deixés un màxim de dos dies als 1,1950 dòlars, aixecat també pel declivi del dòlar.

Aquest divendres s'ha conegut l'IPC d'abril a Espanya, que baixa una dècima per l'abaratiment dels paquets turístics i del gas.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons explica l'analista tècnic de Bolsamanía José María Rodríguez, l'IBEX ja acumula una pujada des de finals de març del 10%, però destaca que el més important és haver superat en tancament setmanal la resistència dels 10.210 punts. "Això no vol dir que no puguem assistir a una correcció durant els pròxims dies, ja que la 'sobrecompra' diària llança lectures extremes", matisa Rodríguez. Ara, el selectiu ja no té resistències importants fins als 10.400 punts, on hi ha un altre buit baixista (diari), i per sobre, els 10.650 punts.

Per valors, l'analista destaca BBVA, que ja està a "nivells de resistència (abans suport) molt importants, els 6,85-6,9 euros". Segons l'expert, el "triomfador de la setmana" ha estat Repsol, que tanca en espelmes setmanals i amb contundència per sobre de les seves anteriors màxims històrics (ajustat per dividends) als 16,05 euros. A més, José María Rodríguez assenyala també els màxims històrics que aquesta setmana han marcat IAG, Amadeus i ACS.

Sobre Telefónica, l'analista opina que "sembla voler despertar-se després de respectar el suport dels 8,25 euros i objectiu de la pujada és als 8,6 euros".

Noticias relacionadas

contador