trump, corea

Ja tenim data i lloc. La trobada entre president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, se celebrarà a Singapur el 12 de juny. Fins ara, el moment i l'emplaçament eren desconeguts, uns dubtes que el líder republicà ha dissipat a través del seu compte personal de Twitter.

"La meva esperada trobada amb Kim Jong-un tindrà lloc a Singapur el 12 de juny. Els dos tractarem de fer aquest moment molt especial per a la pau mundial!", ha escrit el president.

L'esdeveniment, acordat des que Trump acceptés la invitació de Kim al març, significarà el primer acostament entre els dos països en matèria institucional. Segons revela 'CNN', l'Administració nord-americana va estudiar altres emplaçaments com la zona desmilitaritzada de la península de Corea o Mongòlia.

No obstant, la relació continua sent tensa tot i els acostaments recents i la promesa de la desnuclearització que el país asiàtic va fer pública a finals d'abril. Aquest diumenge, un portaveu anònim del Ministeri d'Exteriors nord-coreà va concedir una entrevista a l'agència oficial del país, la KCNA, per advertir els Estats Units que no confongui "diàleg amb debilitat". Una crítica que fa mossa en el positiu desenvolupament dels esdeveniments, després de la històrica trobada entre les dues Corees. Els Estats Units ha de "deixar d'enganyar l'opinió pública" en argumentar que l'obertura al diàleg és fruit de les sancions imposades sobre Corea del Nord. "Washington està provocant deliberadament Pyongyang en un moment en què la península avança cap a la pau i la reconciliació", diu la declaració que recull la KCNA.

"Els Estats Units no està jugant amb Corea del Nord. Crec que tindrem la reunió a les pròximes tres o quatre setmanes", va afirmar el president dels Estats Units fa pocs dies. "Serà una trobada molt important".

Noticias relacionadas

contador