ep economiabolsa- ibex 35 cae103 y pierde9300 puntos
EUROPA PRESS
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

L'IBEX 35 salva els 9.100 punts (9.177,1) i tanca amb una pujada del 0,54%. El selectiu espanyol s'ha capgirat gairebé a última hora ja que cotitzava amb pèrdues fins que ha arribat Donald Trump. La notícia que el president dels EUA estudia ajornar els aranzels als automòbils almenys sis mesos ha actuat de revulsiu i el selectiu espanyol s'ha girat a l'alça.

L'IBEX s'ha mostrat durant la jornada incapaç de consolidar el rebot després del repunt de l'anterior sessió (+0,89%). El selectiu espanyol i la resta de places europees han cotitzat en vermell bona part del dia, fins que s'ha conegut la notícia sobre Trump, que ha provocat un retorn als números verds.

"Sessió interessant la d'aquest dimecres, sobretot pel desenllaç final. Ens hem despertat amb lleugers guanys que s'esborraven en qüestió de minuts per a mig dia en caure al voltant del 0,5%. I sobre les 16:00 hores es donava a conèixer que Trump s'està plantejant ajornar els aranzels a les importacions dels cotxes. Aquesta notícia servia perquè les borses europees i l'IBEX deixessin enrere els números vermells d'un cop de ploma i s'han recolzat sobretot en aquelles companyies del sector de l'automòbil/automoció", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"D'aquí que el DAX, que té moltes companyies fabricants d'automòbils, passava a ser l'índex que millor es comportava. A més, aquestes paraules no poden arribar en millor moment en el sentit que es produeixen just des de la base del canal alcista dels últims mesos en l'índex alemany. És com si d'alguna manera Trump hagués sortit al rescat de l'índex alemany", afegeix.

"En centrar-nos en el nostre selectiu la veritat és que dona la sensació que el rebot s'ha iniciat i pot tenir continuïtat a molt curt termini, almenys fins a la zona de resistència dels 9.230 punts (últim buit baixista) sense descartar, fins i tot, l'important resistència que ens va confirmar la setmana passada als 9.410 punts. Els importants nivells de sobrevenda diaris donen suport també a aquest escenari de rebot. Anem a veure on s'esgota aquest rebot", conclou l'analista.

Dins de la borsa espanyola, Liberbank i Unicaja són la cara i la creu. La primera es desmarca amb pujades mentre que la segona cau després de donar impossible la seva fusió, una notícia que va saltar aquest dimarts al tancament. A més, Técnicas Reunidas es col·loca a la cua en caure un 1,65%, mentre que Cellnex ha estat el valor més alcista en pujar un 1,9%.

També destaca Duro Felguera, que s'ha disparat (ha arribat a pujar un 17,5%, tot i que ara ha retallat considerablement) després de reduir els seus números vermells més d'un 90% i Deoleo, que està vivint aquest dimecres la seva pitjor sessió en set mesos. La companyia segueix desplomant-se pels dubtes sobre el seu futur i després que Moody's hagi rebaixat la seva qualificació fins a situar l'empresa a la vora de la insolvència.

Altres companyies destacades són Acerinox, Arcelor i CIE. Registraven importants caigudes que s'han frenat davant la possible concessió de Trump a la Unió Europea. De fet, CIE Automotive, que ha arribat a deixar-se un 3,5%, acaba amb una alça del 0,72%. Aquestes tres empreses, termòmetres de la guerra comercial entre els EUA i la Xina, pateixen els vaivens de les negociacions entre les dues potències des de fa setmanes. De fet, des de Link Analisi reconeixen que a partir d'ara les notícies, rumors, declaracions (i tuits) sobre la guerra comercial seran "els que marquin el pas" als mercats que "es mostraran molt volàtils".

Fins llavors, els inversors han d'estar especialment atents amb la publicació dels indicadors macroeconòmics que puguin inclinar la balança aranzelària cap a una de les dues majors economies del món. Precisament, aquest dimecres s'han conegut la segona estimació del PIB d'Alemanya i la Zona Euro. L'economia alemanya va créixer un 0,4% mentre que l'Eurozona ha duplicat el seu ritme de creixement. Finalment, les vendes al detall dels EUA han decebut amb una contracció del 0,2% respecte a la millora del 0,2% projectada.

Noticias relacionadas

contador