cbalemania8 short

L'economia alemanya ha crescut un 0,4% durant el primer trimestre del 2019 en comparació amb l'estancament registrat durant l'últim trimestre del passat exercici, i ho ha fet gràcies a l'impuls de la demanda domèstica, segons ha informat l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). El ministre d'economia alemany, Peter Altmaier, ha estat molt clar en definir-ho: "És un primer raig d'esperança".

Concretament, entre gener i març l'impuls domèstic de l'economia ha estat molt positiu, ha registrat un significatiu increment trimestral de la inversió en la construcció i en equipament, recull Europa Press. Per la seva banda, el consum privat també ha experimentat un fort creixement durant el trimestre, mentre que la despesa pública ha estat més feble que durant els tres mesos anteriors.

Pel que fa al sector exterior, l'oficina estadística alemanya ha apuntat que "els senyals han estat mixtes" i ha afegit que les exportacions i les importacions han augmentat en relació amb el trimestre precedent.

Destatis ha destacat també que, en comparació amb el primer trimestre de l'any passat, el PIB d'Alemanya ha registrat un creixement del 0,7%, segons les dades ajustades estacionalment.

Altmaier s'ha mostrat molt esperançat després de la tornada d'Alemanya al creixement econòmic, i després d'algunes dades gens encoratjadors, com el del ZEW conegut aquest dimarts. Al final de 2018 el país va aconseguir esquivar la recessió, però la seva economia estava clarament estancada. No obstant això, les dades d'aquest primer trimestre conviden a l'optimisme, encara que amb prudència, com ha advertit el ministre.

I és que "les disputes comercials internacionals segueixen sense resoldre's", ha assenyalat en referència a la guerra comercial entre els EUA i la Xina i a les converses pendents entre el país que presideix Donald Trump i Europa sobre els aranzels, de manera que "hem de fer tot el possible per trobar solucions acceptables que permetin el lliure comerç", ha remarcat Altmaier segons recull Reuters.

NO HI HAURÀ RECESSIÓ

Encara que els experts ja no esperen recessió. Des de JCRA destaquen que el creixement alemany "dona raons per esperar que l'economia més gran d'Europa no es dirigeixi cap a una recessió prolongada". I és que el PIB ha crescut "tot i que la indústria manufacturera ha patit una forta contracció a causa de l'augment de les tensions comercials". "És bo veure Alemanya créixer de nou", assenyalen els analistes d'aquesta empresa, que tot i això reconeixen que encara estan preocupats per les polítiques proteccionistes dels EUA i per com poden afectar el país, ja que "segueixen frenant el comerç mundial" i a això cal afegir que "el creixement econòmic de l'Eurozona segueix sent feble".

Noticias relacionadas

contador