ep productosdeoleo 20190405172110
DEOLEO/JOSE LUIS MARTINEZ VARELA - Archivo
0,22€
  • 0,00€
  • 0,00%

La sagnia continua per Deoleo. Després de tancar la sessió de dimarts amb una caiguda del 12,34%, un dia després aprofundeix encara més i es deixa a prop d'un 15% al Mercat Continu. Això suposa que la fabricant de marques com Carbonell i Hojiblanca està vivint aquest dimecres la seva pitjor sessió borsària des de l'octubre de l'any passat, de manera que continua marcant mínims històrics. Dilluns, Moody's va rebaixar la seva qualificació fins a situar l'empresa a la vora de la insolvència.

L'agència de qualificació va rebaixar la nota creditícia de Deoleo, que ja es trobava en el que comunament es coneix com 'bo escombraries, tres esglaons, de 'Caa1' a 'Ca'. Considera que, a l'actualitat, Deoleo té una major probabilitat de necessitar reestructurar el seu deute o sol·licitar-ne una ampliació dels venciments, cosa que provocarà pèrdues per als seus creditors financers.

Mentre que les perspectives de recuperació del seu resultat brut d'explotació (EBITDA) són "lentes i incertes" l'estructura de capital és "insostenible", explicava al seu comunicat Moody's. Durant el primer trimestre de l'any, Deoleo va presentar unes pèrdues de 7,5 milions d'euros, superiors als números vermells d'1,4 milions d'euros registrats durant el mateix període de l'any passat. El benefici brut d'explotació (EBITDA) es va reduir un 29,2%.

El proper 3 de juny, la junta general ordinària d'accionistes sotmetrà l'aprovació d'una reducció del valor nominal de les seves accions per 137,7 milions d'euros amb l'objectiu de restablir l'equilibri patrimonial de la companyia i abandonar la causa de dissolució en la qual es troba actualment.

Noticias relacionadas

contador