ep unicajaliberbank 20190514192006
EP - Archivo
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Liberbank i Unicaja són la cara i la creu del Mercat Continu aquest dimecres. La primera es desmarca amb pujades properes al 3% i, la segona, amb caigudes superiors al 2%. El mercat reacciona així a la ruptura de les negociacions entre les dues entitats per a la seva fusió.

  • 1,15€
  • -0,43%

El motiu? Que el 'hedge fund' Oceanwood, un dels principals accionistes de Liberbank, exigia que aquesta aconseguís el 45% del capital de l'entitat fusionada, a la qual cosa es va negar la Fundació Bancària Unicaja (l'antiga caixa d'estalvis) perquè no estava disposada a baixar del 30%.

Així ho han assegurat a Bolsamanía fonts properes a la negociació que, a més, han destacat que malgrat que per actius la proporció hauria de ser del 58% per Unicaja i el 42% per Liberbank, en nombre d'empleats la comparació està molt més desequilibrada: 66/33.

Un cop trencades les negociacions entre les dues entitats, Unicaja segueix tenint el problema d'excés de capacitat i eficiència que hauria resolt amb aquesta fusió. De fet, Fundació haurà de desprendre del 10% del capital per reduir la seva presència fins al 40% abans de novembre.

Respecte a Liberbank, la mida actual li impedeix continuar sola molt més temps tot i que ostenta una millor situació d'eficiència. Com ja va avançar Bolsamanía, Abanca té pensat reprendre la seva oferta fallida si la fusió amb Unicaja anava malament tot i que, per això, haurà de millorar-la.

Noticias relacionadas

contador