cb telefono movil short1

Des d'avui, els europeus gaudiran de noves tarifes en les trucades que realitzen i els SMS que enviïn entre països de la UE. La gran reforma de telecomunicacions empresa pel bloc comunitari ha entrat aquest dimecres en vigor, de manera que ara no es podrà cobrar més de 19 cèntims més IVA per cada minut de trucada ni més de 6 cèntims més IVA per cada missatge de text.

Són els nous preus màxims establerts pel bloc. Com ha explicat la Unió Europea, no caldrà que els consumidors facin res per beneficiar-se d'aquestes noves tarifes, ja que són els operadors de telecomunicacions els que hagin de notificar els nous límits de preus als 28 països membres i també, d'aquí a poc, a Noruega, Islàndia i Liechtenstein.

D'aquesta manera, a partir d'aquest dimecres l'única diferència entre els preus màxims de les trucades i missatges intraeuropeus la marcarà l'IVA que cada país aplica al servei de telefonia, que varia entre el 17% i el 27%. A Espanya és del 21%.

Encara que sí que caldrà tenir en compte que aquestes tarifes s'aplicaran per defecte únicament a clients particulars. "Les empreses estan excloses d'aquesta regulació de preus atès que diversos proveïdors disposen d'ofertes especials particularment atractives per a elles", ha dit la Comissió Europea en un comunicat. Tampoc tindran efecte en aquells casos en què el client tingui contractat amb la seva operadora un pla que inclogui un volum fix de trucades i missatges dins de la Unió Europea a un preu fix.

Segons el vicepresident de la Comissió Europea per al Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, aquests límits són "un exemple concret" d'una mesura que marca la diferència en la vida quotidiana de la gent". En les seves paraules,"ajudaran a complir amb les necessitats de connectivitat dels europeus i impulsarà la competitivitat". Brussel·les estima, de fet, que aplanen el camí per augmentar les inversions en la connectivitat d'alta velocitat i introduir gradualment la 5G a la UE.

Aquesta reducció en els preus màxims s'emmarca dins de la gran reforma de les telecomunicacions que ha emprès la UE i que va donar lloc a l'eliminació dels sobrecostos per itinerància (roaming), el juny de 2017.

Noticias relacionadas

contador