wall street portada bandera bolsamania
38.927,84
  • -
  • -

Wall Street cotitza pla en els seus tres principals índexs després de les fluixes dades macro de la Xina. El gegant asiàtic torna a centrar l'atenció dels inversors que busquen qualsevol signe de desacceleració en la seva economia en plena guerra comercial. L'altra gran notícia del dia és la informació que apunta que Trump s'ajornarà els aranzels sobre el sector automobilístic, cosa que ha donat ales a empreses del sector com Ford i GM que es desmarquen amb pujades.

Al Dow Jones, els valors que més cauen són JP Morgan, Microsoft i Coca-Cola. Dins del front empresarial, empreses com Macy's, Cisco i ZTO publicaran els seus comptes trimestrals.

La producció industrial i les vendes al detall de la Xina van defraudar el mercat. Unes xifres que es publiquen en el punt àlgid de la guerra comercial. Trump va afirmar aquest dimarts que el seu país està "molt millor posicionat ara que si haguéssim signat qualsevol acord".

No obstant això, la guerra comercial complica la política monetària de la Fed, segons apunten els experts que preveuen un menor creixement econòmic i una major inflació.

Amb tot, té els seus defensors més enllà del president nord-americà. Lloyd Blankfein, ex-CEO de Goldman Sachs, ha defensat els aranzels com "efectiva arma per negociar".

Al front macro dels EUA, aquest dimecres es coneixeran l'índex Empire manufacturer, les vendes al detall i la producció industrial. En el cas de les vendes al detall, les dades han decebut amb una contracció del 0,2% respecte a la millora del 0,2% projectada.

ÀSIA TANCA EN VERD I EUROPA COTITZA INDECISA

El Vell Continent cotitza vacil·lant en els seus principals índexs. En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX es deixa un 0,3% i lluita per mantenir els 9.100 punts.

Els parquets asiàtics han tancat amb pujades aquest dimecres. I tot, mentre segueix mirant de reüll tot l'esdevingut entre la Xina i els Estats Units després de la recrudescència de la guerra comercial. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb repunts de l'1,1% i de l'1,4%, respectivament.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un 0,7% al tancament de la sessió i, al Japó, el Nikkei 225 i el Topix han repuntat un 0,2%. Al país del sol naixent hi ha destacat Nissan, que ha caigut un 7% després d'anunciar els seus guanys més baixos durant els últims 11 anys. A Corea del Sud, el Kospi s'ha elevat un 0,5% i, finalment, a Austràlia l'ASX 200 ha tancat amb un avanç del 0,7%.

contador