veto-de-trump-a-une-resolution-du-congres-sur-le-yemen

Trump torna a donar un tomb al mercat. El president dels Estats Units estudia ajornar els aranzels als cotxes fins d'aquí a sis mesos. Les primeres reaccions no s'han fet esperar i empreses com Ford i General Motors cotitzen amb pujades i altres com l'espanyola CIE repunten per sobre de l'1% després que cotitzés durant tota la sessió amb caigudes del 3%.

La Casa Blanca tenia fins al 18 de maig per decidir si seguia endavant o no amb els aranzels al sector automobilístic. Finalment, l'Administració Trump sembla que optarà per un ajornament i se centrarà en la seva guerra comercial amb la Xina.

Des de Bloomberg apunten que "Trump i un grup de persones incloent-hi el secretari de Comerç, Wilbur Ross, a més de l'assessor comercial Peter Navarro han considerat favorable" donar aquesta concessió a Europa a anticipar un conflicte aranzelari més dur i dolorós amb la Xina de l'esperat en un primer moment.

A 'CNBC' subratllen que Trump veu com un avantatge clau en les negociacions amb la Unió Europea i el Japó aquests aranzels sobre el sector. De fet, la UE té plans per imposar les seves pròpies tarifes a béns nord-americans per valor de 300.000 milions de dòlars si Trump mou fitxa.

Fora dels EUA i Espanya, aquesta notícia s'està fent notar especialment al DAX alemany, índex especialment sensible a aquests vaivens a causa de la composició del selectiu. Empreses com BMW i Damiler cotitzen amb pujades superiors a l'1%.

De tornada a la guerra comercial, l'ex-CEO de Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, ha defensat els aranzels de Trump en considerar-los "una eina efectiva per negociar". A més, fa una crida al poble nord-americà al qual demana esforç i compromís per tirar la situació endavant.

Noticias relacionadas

contador