brokerenfermo
10.710,80
  • 76,90
  • 0,72%

L'IBEX 35 ha pujat un 1,39%, fins als 9.304,30 punts, després de tancar als màxims del dia. Després de rebotar aquest dimecres, en conèixer que Donald Trump posposarà els aranzels als automòbils europeus, els índexs del Vell Continent han ampliat el seu rebot. Tot i que encara hi ha una gran incertesa sobre el futur de la guerra comercial entre la Xina i els EUA.

Entre els valors més alcistes, Ferrovial (+3,33%) i Técnicas Reunidas (+3,28%), que ha cotitzat a l'alça els seus últims resultats trimestrals. També els grans valors han destacat, sobretot Santander (+2,06%), BBVA (+1,98%), Naturgy (+1,85%) i Inditex (+1,66%).

En negatiu, molt pocs títols. Acciona (-2,93%) ha estat el més baixista, seguit d'IAG (-1,3%), que ha estat notícia perquè el fons Citadel ha comprat l'1% del capital de l'aerolínia.

A més, se segueix parlant de Liberbank (-1,88%), Unicaja i la fusió que finalment no ha pogut ser. El mercat especula ja amb una operació entre Liberbank i Abanca, mentre el futur d'Unicaja (0%) és més difús.

També a l'àmbit empresarial, Generali i Thomas Cook han publicat comptes. La britànica s'ha desplomat a prop d'un 15% després de multiplicar gairebé per quatre les seves pèrdues.

THERESA MAY CONFIRMA LA SEVA MARXA EL JUNY

Una de les notícies que ha mogut a l'alça el mercat en el tram final de la jornada ha estat la confirmació que la primera ministra britànica, Theresa May, abandonarà el seu càrrec després de la votació sobre el Brexit que es produirà al mes de juny.

El president del Comitè 1922 (la direcció dels 'tories'), Graham Brady, ha anunciat que han arribat a un acord amb la primera ministra. "Hem tingut un franc intercanvi amb ella", ha assegurat a la sortida d'una reunió a porta tancada amb May. En ella, la primera ministra s'ha compromès a obrir el procés de successió per després de la quarta votació sobre el Brexit, que se celebrarà al parlament britànic en la setmana del 3 de juny.

DONALD TRUMP DIRIGEIX EL MERCAT

"Trump està conduint els mercats en aquest moment gairebé sense ajuda de ningú", assenyala Jasper Lawler, director d'anàlisi de London Capital Group. Durant la passada jornada Bloomberg va informar que la Casa Blanca no decidirà res, per ara, sobre els aranzels als productors d'automòbils a Europa i els mercats van reaccionar clarament a l'alça.

Wall Street va acabar tancant amb pujades d'entre el 0,5% i l'1% i a Àsia hi ha hagut un domini dels números verds aquesta matinada. A més, Trump ha anunciat que prohibirà a Huawei la venda de tecnologia als Estats Units i la Borsa de Nova York repunta més de l'1%.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 1,7%, fins als 73,01 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,21%, fins als 1,1176 dòlars. Per la seva banda, la prima de risc d'Espanya baixa fins a 100 punts, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,91%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Tercera sessió consecutiva de pujades i des dels mínims d'aquest dilluns (9.025) hem pujar ja un 3%. Aquest és el rebot que estàvem esperant. La sobrevenda diària segueix sent important i, en teoria, això li deixa recorregut addicional per seguir escalant posicions durant les properes sessions. Encara que em costa de creure que el buit baixista setmanal dels 9.410 punts, que és on es troba la resistència de veritat, es pugui tancar aquest divendres", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Encara que en borsa i amb Trump a ritme de tuits tot és possible. Només tancar aquest buit baixista setmanal anul·larem el biaix baixista que s'iniciava dilluns de la setmana passada. Mentrestant, tot segueix encaixant dins d'un simple rebot (o fase de reacció) a les caigudes prèvies", afegeix aquest expert.

"Atenent a un altre dels grans valors del nostre mercat, Santander, em quedo amb l'impecable rebot des del 61,8% d'ajustament/retrocés de tota la pujada des dels mínims de desembre: als 4,05 euros. Cosa que deixa la porta oberta a la possibilitat que el preu hagi corregit proporcionalment tota la pujada prèvia, encara que de forma violenta, això sí. O el que és el mateix, que la caiguda fins a la zona dels 4,05 euros, amb tot, encaixa dins dels paràmetres normals", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador