cbtecnicasreunidas short
9,33€
  • 0,01€
  • 0,11%

Técnicas Reunidas viu una sessió de volatilitat. Després d'un inici de sessió a la baixa, s'ha capgirat i puja a prop d'un 3% en borsa després d'anunciar que durant el primer trimestre del 2019 va registrar un benefici net atribuïble de 4 milions d'euros, xifra que suposa multiplicar per tretze els 300.000 euros d'un un any abans, gràcies a la millora dels resultats financers i l'impacte de la nova norma comptable IFRS 16.

Les vendes van baixar un 21%, fins als 915 milions, mentre que el resultat brut d'explotació (EBITDA) es va situar als 19,9 milions, més que el doble que durant el mateix trimestre de 2018, segons els comptes remeses per Técnicas Reunidas a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'impacte de l'aplicació de la normativa comptable IFRS 16 va ser de 6,6 milions d'euros, de manera que l'EBITDA excloent-ne aquest efecte va arribar als 13,3 milions.

La volatilitat de les vendes durant els últims trimestres està relacionada amb el desequilibri actual de la cartera de comandes, amb la majoria dels projectes, bé en etapes inicials, o bé en fase de lliurament, ha explicat la companyia. Els ingressos de la divisió de petroli i gas han baixat un 14,5%, fins als 829 milions d'euros, i els de la d'energia van decréixer un 63%, fins als 63 milions.

A finals de març de 2018, els fons propis de la companyia van ser de 352 milions d'euros, similar al de finals de desembre de 2018.

A tancament de març de 2019, la cartera de comandes de Técnicas Reunidas va ser de 10.034 milions d'euros

La posició neta de caixa, que no inclou els nous passius que sorgeixen de la implantació de la IFRS 16 com deute financer i que ascendeixen a 52 milions d'euros, va ser de 219 milions.

De cara al conjunt de l'exercici, les perspectives de contractació són positives a mitjà termini, recolzades per una cartera d'oportunitats a oferir creixent i dinàmica. Aquesta cartera d'oportunitats va aconseguir durant aquest trimestre "un nou rècord" de 47.000 milions de dòlars, repartits en diferents geografies i tecnologies, amb un major ritme de licitacions i adjudicacions durant els últims trimestres.

Al tancament de març de 2019, la cartera de comandes de Técnicas Reunidas va ser de 10.034 milions d'euros, un 12% superior comparada amb la xifra de finals de desembre de 2018.

El conseller delegat de Técnicas Reunidas, Juan Lladó, ha assenyalat que la recuperació del mercat s'està traduint per a la companyia en un major nivell d'adjudicacions i una cartera creixent d'oportunitats -des d'octubre ha estat adjudicatària de projectes per 4.500 milions de dòlars-.

Els analistes de Renta 4 consideren que en aquests resultats "segueixen pesant el retard en l'inici de projectes i les dificultats per recuperar sobrecostos incorreguts durant últimes fases d'alguns projectes específics". Tot i això, creuen que "la companyia està ben posicionada per diversos contractes durant els pròxims mesos". "Esperem progressiva normalització per acabar l'any en línia amb la guia de marges normalitzats després d'un benefici net durant el primer trimestre de l'any per sota del que es preveia per un resultat financer de nou afectat per pèrdues en moneda estrangera i un major tipus impositiu", conclouen.

Noticias relacionadas

contador