cb asia stocks 5 short1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses asiàtiques han acabat la jornada amb signe mixt i s'han mogut a cop d'anunci del president dels EUA, Donald Trump. D'una banda, els inversors han tractat de pair l'aturada als aranzels sobre automòbils europeus i, d'altra, el veto de la Casa Blanca a Huawei.

Aquest dijous, el president Donald Trump va signar una ordre per vetar els equips de telecomunicacions dels països considerats "adversaris estrangers", en un moviment aparentment dirigit a les tecnologies de Huawei a la Xina. Aquest dijous, Wall Street es va veure esperonat per les notícies dels esforços de l'administració de Trump per arribar a un acord comercial amb el Canadà i Mèxic per part del secretari del Tresor Steven Mnuchin. El sentiment també va rebre un impuls dels informes que la Casa Blanca planeja endarrerir els nous aranzels sobre les importacions d'automòbils i autopartes des d'Europa fins a sis mesos.

Mnuchin també va dir que esperava viatjar aviat a Pequín per reprendre les converses sobre la disputa comercial que ha sacsejat els mercats financers i ha posat en dubte les perspectives econòmiques mundials.

El Nikkei del Japó va ser un dels que s'ha acabat en el vermell (-0,59%), i l'índex Hang Seng de Hong Kong (+0,33%) s'ha mantingut pràcticament estable. El compost de Xangai (+0,58%) i el de Shenzhen (+ 0,44%) han acabat amb guanys al tancament, mentre el Kospi SEU de Corea del Sud ha estat el pitjor parat, amb caigudes del 1,20%. Les borses del Sud-est asiàtic acaben també amb signe mixt: caigudes del 0,82% a Taiwan i de l'1,49% a Indonèsia, mentre que l'índex de referència a Singapur ha pujat un 0,29%. Al Pacífic, l'ASX200 australià puja un 0,69%.

Noticias relacionadas

contador