donald trump white house reforma fiscal portada

El president Donald Trump ha declarat aquest dimecres una emergència nacional per amenaces contra la tecnologia nord-americana, contra empreses de tecnologia que suposen un risc per a les xarxes de comunicacions nord-americanes, com Huawei, segons ha informat la Casa Blanca en un comunicat.

La mesura, realitzada a través d'una ordre executiva, la va autoritzar el secretari de Comerç Wilbur Ross, en consulta amb altres alts funcionaris, a bloquejar les transaccions que involucren informació o tecnologia de comunicacions que "planteja un risc inacceptable per a la seguretat nacional dels Estats Units".

Després de l'ordre, el Departament de Comerç dels EUA va anunciar la incorporació de Huawei Technologies i els seus afiliats a la Llista d'Entitats de l'Oficina d'Indústria i Seguretat (BIS), cosa que dificulta que el gegant xinès de les telecomunicacions realitzi negocis amb empreses del país.

L'addició significa que les companyies nord-americanes no poden vendre o transferir tecnologia a Huawei sense una llicència emesa pel BIS. Això podria dificultar a Huawei fer negocis, ja que depèn d'alguns proveïdors de peces nord-americans.

Trump va recolzar la decisió que "evitarà que la tecnologia nord-americana sigui utilitzada per entitats de propietat estrangera en formes que puguin soscavar la seguretat nacional dels EUA o els interessos de la política exterior", va dir el secretari de Comerç, Wilbur Ross, en un comunicat.

Huawei ha respost que la restricció "no farà que els Estats Units sigui més segurs ni més fort; en el seu lloc, això només servirà per limitar els EUA a alternatives inferiors i més costoses cosa que deixarà el país endarrerit en el desplegament de 5G i, eventualment, perjudicant els interessos de les empreses i els consumidors". La companyia de tecnologia xinesa també va dir: "Estem preparats i disposats a col·laborar amb el govern dels EUA i a proposar mesures efectives per garantir la seguretat del producte".

Noticias relacionadas

contador