ep huawei estaria abiertovenderchipsconexion 5g balong 5000 a apple segun engadget
HUAWEI TWITTER - Archivo
38.549,61
  • -
  • -

Wall Street registra pujades moderades del 0,3% després que Trump hagi declarat l'estat d'emergència nacional al país, en citar amenaces contra la seguretat tecnològica. Una de les empreses les quals ha vetat el president nord-americà és la xinesa Huawei, cosa que revifa encara més la guerra comercial amb el gegant asiàtic.

La mesura, realitzada a través d'una ordre executiva, va autoritzar al secretari de Comerç, Wilbur Ross, en consulta amb altres alts funcionaris, a bloquejar les transaccions que involucren informació o tecnologia de comunicacions que "planteja un risc inacceptable per a la seguretat nacional dels Estats Units".

Després de l'ordre, el Departament de Comerç dels EUA va anunciar la incorporació de Huawei Technologies i els seus afiliats a la Llista d'Entitats de l'Oficina d'Indústria i Seguretat (BIS), cosa que dificulta que el gegant xinès de les telecomunicacions realitzi negocis amb empreses del país.

Aquest dimecres, Trump també va donar un tomb al mercat en saber-se que estudiava ajornar sis mesos els aranzels als cotxes. Els analistes creuen que el president preveu una guerra comercial amb xinesa més llarga i dolorosa del que s'esperava en un primer moment i vol centrar-se plenament en ella.

DADES ECONÒMIQUES

Finalment, a l'àmbit macro, aquest dijous s'han publicat diverses referències. Els inicis d'habitatges i els permisos de construcció d'abril han superat lleugerament les estimacions del consens. A més, l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia ha repuntat fins al 16,6 el maig, molt per sobre de la pujada esperada fins a 9, des de 8,5 l'abril.

També en positiu, les dades del mercat laboral s'han situat lleugerament per sota dels pronòstics i segueixen indicant fortalesa. Les peticions inicials d'atur han baixat fins a 212.000 des de 228.000, per sota de les 220.000 esperades. I les peticions contínues han baixat fins a 1,66 milions, per sota dels 1,68 milions previstos.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al capítol empresarial, la cadena de supermercats Walmart cau amb força després de superar les previsions del consens amb les seves xifres trimestrals.

Un altre membre del Dow Jones que també avança després de publicar els seus comptes és l'empresa de xarxes Cisco Systems, que, a més, ha superat previsions amb la seva estimació futura d'ingressos.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 1,2%, fins als 62,80 dòlars, mentre continuen les tensions al golf Pèrsic entre l'Iran i l'Aràbia Saudita. A més, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1188 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,40%, la del bo a 2 anys fins al 2,2% i la del bo a 3 mesos cau fins al 2,39%.

Noticias relacionadas

contador