traders trading brokers stock markets
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 ha caigut un 0,56% al tancament de la sessió d'aquest dilluns, en mínims de la jornada, secundant la mateixa tendència baixista de les borses europees. L'excepció ha estat la Borsa de Londres, que ha tancat plana tot i ser el focus del principal incertesa de la setmana amb el Brexit a l'horitzó.

Els valors més alcistes del dilluns a l'IBEX 35 han estat DIA (+4,44%), Técnicas Reunidas (+2,27%) i Acciona (+0,97%), mentre que Indra Sistems (-2,63%), Siemens Gamesa (-2,17%) i ACS (-1,99%) han liderat les pèrdues en una sessió durant la qual els valors espanyols s’han donat la volta a mitja tarda, després d'haver mantingut gairebé tota la jornada en positiu.

Un dels valors més baixistes de la jornada ha estat un dels 'blue chips', Inditex, que ha caigut un 1,79%. Un altre 'blue chip' que ha estat al centre de l'actualitat durant tota la jornada ha estat Telefónica, després que 'El País' publiqués aquest matí que pujarà un 33% algunes de les seves tarifes d'Internet i mòbil a partir de gener, encara que la seva acció ha cotitzat pràcticament plana.

Més enllà de l'IBEX, Abengoa ha estat el valor més destacat del Mercat Continu després que anunciés que ha rebut una important adjudicació per construir una mina a Xile. Les seves accions A han protagonitzat pujades d'un 24%, mentre que les seves accions B han tancat amb una pujada de més del 13%.

La notícia de la jornada als mercat internacionals ha tingut com a protagonista el president i conseller delegat de l'aliança automobilística franco-nipona Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, que ha estat detingut a Tòquio per suposadament falsejar els seus ingressos econòmics al país nipó. Com a resultat les accions de l'empresa francesa s'han enfonsat a la Borsa de París fins a un 9%.

ANÀLISI TÈCNICA

L'analista tècnic de Bolsamanía José María Rodríguez destaca que el tancament s'ha produït en els mínims de la sessió "a les portes de tancar (o el que és el mateix anul·lar) el buit baixista dels 8.990 punts". Segons l'opinió de l'expert, tancar aquest buit no seria senyal de fortalesa del selectiu espanyol sinó que "si mirem els nostres veïns europeus (DAX i Euro Stoxx 50) dona la sensació que poden buscar de nou els suports que presenten en els mínims d'octubre".

Segons Rodríguez, en perforar aquests suports seria un nou senyal de debilitat que serviria per reforçar l'escenari baixista a les borses d'Europa i es deixaria la porta oberta al fet que "el rebot fins als màxims de principis d'aquest mes formi part del típic retrocés temporal a les resistències més immediates (abans suport) per agafar embranzida a la baixa".

Molt hauran de canviar les coses a l'altra banda de l'Atlàntic, segons indica Rodríguez, perquè no es tanqui el buit alcista d'aquest dimarts. "Si es confirma, no descartem la tornada als mínims anuals als 8.630 punts. Per sobre, pel costat de les resistències, tenim els 9.232 punts i, sobretot, els 9.400 punts", ha destacat l'analista.

Noticias relacionadas

contador