cbdolarbajista4 short

El mercat de les divises ha decidit deixar de banda les tremendes sacsejades del Brexit sobre la lliura per centrar-se en el dòlar dels EUA després de l'avís de la Reserva Federal (Fed). El 'bitllet verd' ha cedit terreny i apunta que perdrà les seves cotes a llarg termini, després que el banc central hagi anunciat que revisarà la seva política monetària de cara a 2019.

Els analistes especulen aquest dilluns que una pausa en els increments de tipus després d'accelerar les pujades fins a quatre vegades aquest 2018 -si es compleix la de desembre- manté els operadors en guàrdia. Avisa Stephen Innes, analista d’Oanda, que pot ser "el típic canari a la mina i pot desembocar en una correcció a la borsa nord-americana si l'economia dels EUA mostra signes d'erosió".

El dòlar ha gaudit d'una bona ratxa aquest any gràcies a la política constant de la Reserva Federal en una economia sòlida i l'augment de les pressions salarials. S'espera un quart augment de taxes per a aquest any el proper mes i els responsables de la formulació de polítiques havien indicat a dos més per a juny de 2019.

Però els comentaris del divendres de Richard Clarida, el nou vicepresident de la Fed, van posar a prova les expectatives del mercat davant un ritme constant d'ajust de les condicions monetàries. Clarida va advertir sobre una desacceleració en el creixement global, i va assenyalart que "serà rellevant" per a les perspectives de l'economia dels Estats Units.

El dòlar ha cedit terreny, en conseqüència i es canvia de mans als 1,1400/20 dòlars contra l'euro, mínims d’11 dies. La lliura ha intentat remuntar, aprofitant la debilitat del dòlar, però puja tímidament i es queda per sota dels 1,29 dòlars. Quant a l'euro/lliura, l’encreuament ha pujat un 2,7% des del 13 de novembre, molt condicionat per les incerteses que pesen sobre el Brexit i que segueixen dominant els mercats en unes setmanes que han estat qualificades per la primera ministre, Theresa May, de "molt intenses" pel que fa a negociacions.

La premier té l’àrdua tasca davant d'aconseguir el suport dels parlamentaris al seu principi d'acord amb Brussel·les, alhora que haurà de lidiar amb una més que segura moció de censura a les pròximes setmanes o jornades. Els analistes coincideixen a assenyalar que la volatilitat en la lliura serà absoluta fins a la votació a la Cambra dels Comuns que es preveu el 10 de desembre.

Noticias relacionadas

contador