ep carlos ghosn 20180727102102
RENAULT - Archivo
48,19€
  • -1,93€
  • -3,85%

El president i conseller delegat de l'aliança automobilística franco-nipona Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, ha estat detingut al Japó, segons informa la cadena NHK, per una suposada violació de la llei de sobre instruments financers del país, segons informa el diari nipó 'Asahi'.

La fiscalia de Tòquio té intenció de detenir el màxim responsable de l'aliança Renault-Nissan-Mitsubishi per incompliment de la legislació fiscal del país asiàtic en relació amb els seus ingressos personals.

Per suposada violació de la legislació financera

El diari ha destacat que Ghosn és sospitós d'haver "subestimat" els seus propis ingressos al Japó en els estats financers i ha destacat que el directiu havia acceptat de forma voluntària parlar amb la fiscalia sobre aquest assumpte.

Aquesta notícia ha motivat que les accions de Renault a la Borsa de París s'hagin desplomat més d'un 8%, amb un preu de poc més de 59 euros per cada títol. Per la seva banda, Mitsubishi amb prou feines ha caigut (-0,1%) i Nissan s'ha deixat a prop de mig punt al parquet.

Des de Nissan ha sorgit ja la iniciativa de destituir Ghosn del seu càrrec, segons informen diversos mitjans japonesos. La companyia nipona fa diversos mesos que està investigant Ghosn i el director Greg Kelly per acusacions de mala conducta, afirma el grup al seu comunicat publicat aquest dilluns.

"A més, pel que fa a Ghosn, s'han descobert molts altres actes importants de mala conducta, com l'ús personal dels actius de l'empresa, i també s'ha confirmat la profunda participació de Kelly", assenyala el comunicat de Nissan.

MACRON ES PRONUNCIA

Davant la detenció de Ghosn al Japó, el president de França, Emmanuel Macron, ha fet una crida per preservar l'estabilitat a la companyia francesa Renault, que també presideix Ghosn, i en la qual l'Estat francès posseeix un 15% del capital.

"És massa aviat per fer comentaris sobre la realitat o la materialitat de les acusacions, sobre les quals no tinc més informació. No obstant això, com a accionista, l'Estat francès es mantindrà extremadament vigilant respecte a l'estabilitat de l'aliança, del grup i dels seus empleats, que tenen tot el suport de l'Estat", ha assenyalat Macron.

Noticias relacionadas

contador