cbasia9 short1

Els mercats de valors asiàtics han llançat resultats mixtos aquest dilluns, ja que els inversors han incrementat la cautela per les tensions entre els Estats Units i la Xina després que la cimera del Pacífic acabés sense un consens sobre temes comercials. El Brexit també manté les borses lligades a curt.

El Nikkei japonès (+0,65%) ha pujat aquest dilluns, tot i el rebot del ien contra el dòlar. El 'bitllet verd' s'ha arribat a canviar de mans en 112,80, davant d'un mínim de sessió al voltant dels 112,60 iens. Al pla macro ha transcendit que el Japó va registrar un dèficit comercial més gran a l'esperat l'octubre, principalment a causa d'un augment en les importacions d'energia.

Les accions de Hong Kong s’han refredat després d'un fort començament, ja que l'índex Hang Seng (+0,58%) s’ha acostat a territori negatiu. Verd per a les accions xineses que han canviat poc, amb el Shanghai Composite (+0,91%) amb pujades, mentre que el Shenzhen, de menor capitalització, (+0,51%), ha acabat en el verd després de moure en terreny negatiu gran part del dia . Els parquets del gegant asiàtic s'han mostrat impassibles davant les tensions comercials mentre els inversors giren la seva mirada cap a la cimera entre Washington i Pequín de finals de mes.

El Kospi SEU de Corea del Sud (+0,39%) acaba amb un modest auge, després d'estar gairebé pla gran part del dia, ja que Samsung (-0,80%) ha caigut gairebé 1%, mentre que els índexs de referència a Singapur (-0,73%), Malàisia i Tailàndia han cedit menys de mig punt i Taiwan ha pujat un 0,32%.

L’ASX 200 d'Austràlia (-0,64%) acaba en terreny negatiu, a causa de la caiguda de les reserves d'energia, i l'índex de referència de Nova Zelanda (-0,19%) també ha acabat amb pèrdues.

Noticias relacionadas

contador