ep barcenasla comisioninvestigacionla supuesta financiacion
EUROPA PRESS - Archivo

Els papers de Kitchen posen en escac el PP de nou. Aquests documents, dels quals es va apoderar el 2013 la Policia una caixa plena d'anotacions i documents que proven el finançament il·legal dels populars a tot Espanya i estaven en poder de Luis Bárcenas, segons informa aquest dilluns el diari 'El Mundo'.

Els papers en qüestió van ser interceptats aprofitant que l'extresorer del Partit Popular havia ingressat a la presó preventiva i es trobaven llavors custodiats per la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias.

Aquesta documentació va ser confiscada per la Policia el 2013

Amb tot, aquests documents mai van arribar a ser posats a disposició de l'Audiència Nacional i van arribar a mans de la policia gràcies a Sergio Ríos, xofer del matrimoni Bárcenas.

En aquest paquet de documents, l'extresorer popular va introduir, a més, una missiva que havia rebut de Pablo Crespo, número dos de la trama Gürtel. A més, es trobava el pagament de 90.000 euros efectuat el 2004 a través del PP d'Alacant per imprimir i distribuir un llibre titulat Rajoy, camí a La Moncloa.

Un altre dels detalls que s’hi inclouen és una nota sobre els abonaments de 1989 vinculats sobre el pagament de l'habitatge utilitzat per l'expresident José María Aznar al carrer d'Arturo Soria.

Aquesta documentació, segons el diari, no només acredita el finançament irregular dels populars a Madrid, sinó que també deixen clara la cooperació de la tresoreria nacional del partit dirigida a blanquejar les donacions en negre recaptes pels seus líders per així aconseguir sortejar els controls legals.

Noticias relacionadas

contador