resultadosprevision

Just quan arrencava la temporada de resultats dels inversors s'hi encomanaven com un revulsiu que podria fer pujar les borses, que travessaven un moment no massa bo. Una vegada que aquesta pràcticament s'ha superat, els experts constaten que els comptes empresarials no han tingut l'impacte positiu esperat als mercats.

"És evident que la mateixa temporada de resultats no ha estat el catalitzador que esperàvem que tornés les borses al seu camí alcista", assenyalen al seu informe d'aquest dilluns els experts de Link Securities. Això, tot i que, en conjunt, les empreses han publicat xifres positives, especialment les nord-americanes.

No obstant això, en aquesta ocasió han abundat els càstigs en borsa tot i que la companyia en qüestió presentés uns resultats positius. Així, no ha estat estrany veure com una empresa publicava resultats clarament per sobre de les estimacions i al mateix temps queia amb força en borsa. "En aquesta ocasió, tant les companyies que no han assolit el que n’esperaven els analistes com moltes de les que sí que ho han fet o de les que, fins i tot, han superat l’estimat per aquest col·lectiu, han estat durament castigades en les borses", expliquen des de Link.

Aquests analistes afegeixen que, a causa del comportament vist en aquestes accions, tot sembla indicar que els inversors han estat esperant qualsevol ocasió per decantar-se per les vendes, sobretot d'aquells valors que millor ho veien fent durant l'exercici, "els considerem de moment i de creixement".

Amb tot, aquesta reacció en borsa porta Link Securities a pensar que els inversors temen un potencial canvi de cicle a causa de l'alentiment que està experimentant l'economia global, amb els EUA com a gran excepció, per la qual cosa han decidit apostar per valors més defensius. "Si aquesta estratègia serà o no encertada a mitjà termini, està per veure encara", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador