ep economiabolsa- ibex conquista maximosanolos 9500 puntos un nivel
EUROPA PRESS - Archivo
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX (+0,41%) ha tancat la jornada amb avenços i ha reaccionat des del suport dels 9.360 punts. També les places d'Europa -excepte Londres- han acabat la sessió a l'alça després que la Unió Europea (UE) hagi ofert a Theresa May una pròrroga fins al 31 d'octubre per al Brexit. És més del que ella volia, però el Regne Unit segueix tenint la possibilitat d'anar-se'n abans si així ho decideix. Dins del selectiu espanyol el millor comportament ha estat per als bancs, en concret per a Sabadell (+3,5%) que al costat d'IAG, ha celebrat amb alces del 5,8% aquesta 'cop de peu cap endavant' del Brexit. Davant d'aquesta, totes les energètiques han cotitzat en vermell pressionant el selectiu.

"La primera ministra haurà de tornar al Regne Unit i explicar als seus disgustats diputats partidaris del Brexit que el Regne Unit no se n'anirà el 12 d'abril i que estarà a la UE durant sis mesos. No és probable que això vagi bé, cosa que podria augmentar les maniobres internes del partit per reemplaçar-la", explica Michael Hewson, responsable d'anàlisi de CMC Markets al Regne Unit.

Les borses, en general, s'han mantingut tranquil·les davant els esdeveniments de les últimes jornades. No reaccionen significativament davant les novetats del Brexit la mateixa manera que tampoc hi va haver reacció ahir a les paraules de Mario Draghi (com s'esperava, no va oferir detalls sobre les mesures planejades per als bancs, que no arribarien fins a l'estiu), ni ha tingut impacte el contingut de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal. Aquestes van confirmar que la majoria de la Fed està d'acord amb mantenir els tipus sense canvis.

MEDIASET, SACYR... I LA MACRO

Mediaset ha estat un dels valors que més ha destacat aquest dijous a l'IBEX en pujar un 2,3% per un canvi de preu objectiu de 6 euros a 6,8 euros per part d'HSBC, xifra que li atorga un potencial de pujada del 10%.

Al costat de Mediaset, l'atenció també està en altres valors, com Sacyr, que ha rebotat un 5,6% després de la patacada de la passada sessió (-9%) després d'anunciar l'emissió de bons convertibles.

Pel que fa a les dades macro de la jornada, l'IPC d'Alemanya de març ha pujat un 0,4% mensual, en línia amb el que s'esperava. A la Xina, l'IPC de març va pujar un 2,3% interanual enfront de l'estimació del 2,4%. L'IPC del gegant asiàtic va caure un 0,4% mensual el març davant del -0,2% previst.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX omple el buit alcista de dimecres de la setmana passada i posa fre a la fase correctiva dels últims dies. El mínim d'aquest dijous s'ha marcat als 9.372 punts i el buit en qüestió està als 9.363 punts. Per tant, buit emplenat íntegrament, però no tancat", ha apuntat José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Cosa que és un símptoma de fortalesa. De fet, no podem descartar ara que des d'aquí intentem atacar de nou la resistència dels 9.555 punts i, per sobre, la zona dels 9.700 punts, la part superior del canal alcista dels últims mesos. Ara podem dir que el buit ha funcionat com a suport i mentre no es tanqui no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de l'actual estructura dels preus" ha afegit.

"A més, aquest moviment està sent clarament recolzat per Santander, que aconsegueix tancar el buit baixista dels 4,43 euros i es col·loca en disposició d'atacar la resistència que presenta en els màxims anuals (4,52). Dins dels grans 'blue chips' BBVA i Santander són els que estan donant suport a lIBEX aquest dijous".

"Posats a demanar ens agradaria que Inditex fes el mateix per sobre de la resistència dels 27,07 euros. Doncs per sobre aquest confirmaria un segon gran impuls alcista", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador