cbalemaniafabrica

L'Índex de Preus al Consum (IPC) d'Alemanya va pujar el març un 0,4% respecte al mes anterior, mentre que en comparació amb març de l'any passat, la inflació va augmentar un 1,3%, en línia amb les estimacions del consens, segons les dades publicades aquest dijous per l'Oficina d'Estadística alemanya Destatis. Els preus dels productes energètics van tenir un efecte alcista en l'IPC.

Durant els dos mesos anteriors, els augments en els preus de l'energia van ser molt menors (febrer, 2,9%, i gener, 2,3%). El març, van augmentar un 4,2% en taxa interanual. De fet, excloent-ne els preus de l'energia, la inflació hauria estat de l’1,1% aquest mes.

Per la seva banda, els preus dels aliments van augmentar un 0,7% interanual, de manera que van tornar a desaccelerar després de pujar un 1,4% el febrer. Mentrestant, els preus dels serveis van créixer un 1,2% interanual.

En comparació amb el mes anterior, els preus de l'energia van augmentar un 0,6%, mentre que els preus dels aliments van disminuir també un 0,6%.

Quant a l'Índex harmonitzat de preus al consumidor (IPCH), l’IPCH va augmentar un 1,4% el març davant del mateix mes de l'any passat, mentre que en comparació amb febrer, va pujar un 0,5%.

Noticias relacionadas

contador