ep tatxo benet i jaume roures mediapro arxiu
Europa Press - Archivo

El grup Mediapro va aconseguir el 2018 uns ingressos de 1.967 milions d'euros, un 20% més que l'any anterior, i un benefici brut d'explotació (EBITDA) de 222 milions, davant els 190 milions de l'exercici anterior. El grup de Jaume Roures destaca l'increment "considerable" en producció de continguts de l'últim any i el seu objectiu per a aquest any de seguir creixent, de forma orgànica i inorgànica, en totes les seves divisions.

L'any passat va ser clau per a l'expansió internacional de Mediapro. La companyia va obrir 18 noves seus a Sèrbia, Croàcia, Xina, Canadà, Perú i Egipte, fins a arribar a les 58 delegacions. A més, el grup xinès Orient Hontai es va incorporar al seu accionariat, una palanca per a la seva expansió cap al sud-est asiàtic i l'obertura de delegacions a Xangai, Pequín i Hong Kong.

L'últim any també ha servit, apunta la companyia, per consolidar el seu creixement a l'est d'Europa, amb la integració de VPK, la major productora independent de televisió a Eslovènia. A Amèrica, Mediapro destaca l'activitat a Mèxic, amb gran creixement després de la incorporació de Comtec, una de les productores de serveis audiovisuals més importants del país.

Durant 2018 les inversions van arribar als 69 milions d'euros i el deute net va tancar l'exercici en 442 milions. El grup té quatre àrees de negoci (continguts, drets audiovisuals, serveis audiovisuals i àrea digital i e-sports) i, segons apunta en un comunicat, l'últim any ha estat un gran avanç en totes elles.

En la seva aposta pel creixement internacional, Mediapro acaba de presentar The Mediapro Studio, la marca amb la qual el grup de Roures vol unificar totes les activitats que realitza en el negoci audiovisual i sumar el seu nou rol com a finançador dels projectes. Aquesta iniciativa, comentava el soci de Mediapro recentment, serà clau en l'impuls que volen donar al negoci de continguts aquest any.

CONTRACTES TANCATS EL 2018

Durant l'últim exercici, el grup ha tancat importants contractes de drets esportius (Ligue 1 i 2 a França, Mundial de Qatar i la lliga canadenca) que "ha suposat un gran impuls per a l'activitat internacional" en aquesta àrea. Mediapro explotarà els drets a França durant quatre temporades, fins a la de l'any 2023-24.

De cara al Mundial 2022, Mediapro crearà un canal 24 hores per garantir la millor i més completa cobertura de l'esdeveniment esportiu. L'acord amb la FIFA també inclou l'adjudicació dels drets de la Copa del Món Femenina FIFA 2019 que se celebrarà aquest estiu (juny-juliol) a França, en línia amb l'aposta estratègica del Grup per la promoció i desenvolupament del futbol femení i la visibilitat de les seves diferents competicions. La selecció espanyola va resultar enquadrada en el grup B al costat d'Alemanya, Xina i Sud-àfrica.

En serveis audiovisuals, ha estat seleccionat per part de la Confederació Sud-americana de Futbol (CONMEBOL) com a responsable del seu concentrador (hub) de producció per als propers 4 anys, produint el senyal de 3 competicions i 263 partits.

L'àrea digital i d'e-sports "ha estat l'àrea amb major desenvolupament el 2018 dins el grup i s'ha convertit en una unitat de negoci estratègica", destaca Mediapro. La seva expansió internacional, sobre la base de l'LVP (la competició d'e-sports en espanyol més important del món) amb competicions a Espanya, Mèxic, Colòmbia, Argentina, Perú, Xile i el Regne Unit ha estat la base per a la creació d'UBEAT (plataforma de continguts d'e-sports en espanyol).

L'estratègia del grup en aquest àmbit ha passat també per la integració de The Breach Studios per al disseny i llançament de videojocs.

Noticias relacionadas

contador