ep alvarez-pallete telefonica confierela tecnologiapapel fundamental para
WTTC
4,00€
  • 0,04€
  • 0,93%

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha tornat a reivindicar la transformació de Telefónica cap a una companyia tecnològica a la carta a l'accionista que obre l'Informe de Gestió Consolidat 2018. El màxim responsable de la companyia de telecomunicacions ha reconegut que aquesta ha estat, i és, una tasca àrdua, però ha volgut deixar clar, alhora, que l'objectiu és construir "una companyia tecnològica per als propers 20 o 30 anys".

"Vam emprendre aquest camí quan pocs ho entrellucaven. Vam ser pioners", ha recordat Álvarez-Pallete, que ha detallat que ha estat difícil treballar en aquesta meta i complir amb els objectius financers al temps.

"Sincerament, no ha estat senzill impulsar la transformació de Telefónica i complir, a més, amb aquests objectius empresarials", ha assenyalat el president de Telefónica, alhora que ha recordat com han aconseguit millorar les principals magnituds financeres, reduir el deute i mantenir una "atractiva" remuneració als accionistes.

José María Álvarez-Pallete ha explicat que el context no els ha acompanyat en la seva missió de convertir Telefónica en un líder tecnològic. "Hem hagut de dur a terme aquesta transformació enmig d'un entorn poc propi, quan no advers, en què confluïen (...) turbulències en mercats importants de Amèrica Llatina i el Regne Unit (...), el recel dels mercats cap al nostre sector, o l'atmosfera borsària negativa de l'IBEX", ha subratllat.

L'ART D'INSISTIR

Álvarez-Pallete fa mesos -i fins i tot anys- que està reivindicant la seva estratègia en Telefónica centrada en avançar i liderar la revolució tecnològica. Al llarg de l'any passat, el president de Telefónica va replicar discursos similars en diferents àmbits, com la junta d'accionistes de l'operadora, buscant el reconeixement cap a aquesta tasca enfront de les crítiques dels que acusen la companyia de no aplicar-se en altres aspectes més rellevants, com la reducció del deute, cosa que preocupa especialment.

El màxim responsable de Telefónica ha volgut recordar en aquesta carta que l'empresa ha reduït el deute net "de manera substancial en 12.000 milions d'euros des de juny de 2016, tant orgànicament com a través de desinversions d'actius no estratègics per a la companyia".

L'estratègia triada per Telefónica ha tingut també el seu impacte en cotització, amb un comportament negatiu dels títols l'any passat i una discreta evolució aquest any (tot just puja un 1% el 2019 enfront de les alces de més del 8% de l'IBEX). Álvarez-Pallete s'ha referit també a la carta a aquesta evolució en borsa. "Hem vist una recuperació de la cotització de la nostra acció", ha indicat, i alhora s'ha mostrat "convençut" que "té potencial de creixement perquè reflecteixi l'autèntic valor de la seva companyia".

Noticias relacionadas

contador